Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Semur Terong - aubergine gesmoord in zoete pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Terong
aubergine gesmoord in zoete pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr aubergine
1 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
4 eetl kecap manis
1 eetl oestersaus
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
1/2 theel peper
100 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
5 rode lomboks
3 kemiri noten
1 theel ketumbar
1/2 theel nootmuskaat

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in reepjes. Verhit in een pan de olie en bak de aubergine kort en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de serai en de salam toe en meng goed. Vervolgens, de kecap, de oestersaus, het zout, de palmsuiker, de peper en het water toevoegen en breng het al roerend aan de kook.
Dan de aubergine toevoegen en kook zachtjes totdat de saus is ingedikt en de aubergine gaar is geworden. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 121 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085679