Bihun goreng Udang
mihoen met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr mihun/bihun
6 teentjes knoflook
200 gr garnalen, gepeld
2 eetl kecap asin
3 eetl kecap manis
2 eetl oestersaus
1/2 theel worchester saus
100 ml water
2 eieren, geklopt
150 gr caisim/choisam
3 eetl olie
water
Tabuaran:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook grof en snijd de caisim in stukken. Week de bihun in water totdat het zacht is geworden. Giet daarna af en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Voeg dan de kecaps, de oestersaus, de worchester saus en het water toe en breng aan de kook.
Dat het ei er door menggen en bak het bak. Vervolgens de caisim er door mengen en bak deze zacht. Dan de bihun toevoegen en meng alles goed. Bak het verder gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kwetiau Goreng Sayuran - gebakken rijstmie met groenten
- Nasi Minyak - heel veel gekruide rijst
- Babi Bali - varkensvlees op Balinese wijze
- Sala Lauak - gekruide balletjes uit Sumatra
- Kaeng neua penang - curry met rundvlees
- Sambal Colo Colo - tomaten sambal
- Tumis Kerang - gebakken mosselen
- Ikan Cakalang Fufu - Gestoofde tonijn
- Dugo - gestoomd gekruid kleefrijst met banaan
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...