gebakken gele mihoen
Bahan-bahan:
ingrediënten;
100 gr mihun
1 cm jahe
50 gr garnalen
150 gr wortel
100 gr champignons
1 lente-ui
1/2 eetl zout
1/4 theel peper
1/2 theel kerrie poeder
50 ml water
3 eetl olie
heet water
Haluskan:
bumbu:
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
3 cm kunyit, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de mihun voor 5 minuten in heet water en laat het daarna uitlekken, Maak de garnalen schoon en pel deze. Snijd de wortel julienne en de champignons in plakjes. Snijd de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de jahe.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat ze van kleur veranderen. Dan de wortel, de champignons en de lente-ui toevoegen en meng goed. Vervolgens de kerrie en de mihun toevoegen en meng goed. Meng dan het zout, de peper en het water erdoor en bak het geheel gaar.