Bihun goreng kari
gebakken mihun met kerrie
Bahan-bahan:
ingegriënten:
150 gr mihun
1 ei
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
100 gr rundvlees
100 gr tahu
150 gr tauge
2 dunne prei
1/2 eetl kecap manis
1/2 eetl kecap asin
1 eetl ketchup
1,5 theel kerrie
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en krokant en laat deze uitlekken.
Snijd de knoflook en de lomboks fijn. Snijd het vlees in dunne plakjes, de prei in reepjes en klop het ei. Verhit in een wok 2 eetl olie en fruit hierin de knoflook en de lomboks voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit goudbruin. Dan het ei toevoegen en roer het geheel totdat het ei gebakken is. Dan de mihun, de tahu en de tauge toevoegen en dit omscheppen. Vervolgens, de kecaps, de ketchup, de kerrie, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en het geheel goed omscheppen. Vervolgens het water en de prei toevoegen en het geheel bakken totdat het water geabsorbeerd is.