zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tumis Daging Saus Tiram - rundvlees in oestersaus
- Ayam Panggang Klaten 2 - geroosterde gestoofde kip
- Pisang goreng - gebakken banaan
- Ayam Masak Kunyit - roerbak van gele kip
- Kare Ayam - Curry van kip
- Bumbu Hijau Ayam Banda - pittig gebakken kip met groene peper
- Jukut nangka mekuah - nangka (jackfruit) in kokossaus
- Tahu Telur Surabaya - omelet van tahu met een pittige donkere saus
- Bola Jamur - pittige balletjes van paddenstoelen en gehakt
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
Bihun goreng kari - gebakken mihun met kerrie


Bihun goreng kari
gebakken mihun met kerrie
Bahan-bahan:
ingegriënten:
150 gr mihun
1 ei
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
100 gr rundvlees
100 gr tahu
150 gr tauge
2 dunne prei
1/2 eetl kecap manis
1/2 eetl kecap asin
1 eetl ketchup
1,5 theel kerrie
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en krokant en laat deze uitlekken.
Snijd de knoflook en de lomboks fijn. Snijd het vlees in dunne plakjes, de prei in reepjes en klop het ei. Verhit in een wok 2 eetl olie en fruit hierin de knoflook en de lomboks voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit goudbruin. Dan het ei toevoegen en roer het geheel totdat het ei gebakken is. Dan de mihun, de tahu en de tauge toevoegen en dit omscheppen. Vervolgens, de kecaps, de ketchup, de kerrie, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en het geheel goed omscheppen. Vervolgens het water en de prei toevoegen en het geheel bakken totdat het water geabsorbeerd is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.