logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Bihun Goreng Kare
gebakken mihun met kerrie en choisam


Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr mihun, geweekt
100 gr kipfilet
3 eieren
5 takjes choisam
100 gr kool
1 rode lombok
1 lente-ui
1 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel kerriepoeder
100 ml kippenbouillon
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel ebi, geweekt
3 cm kunyit, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes. snijd de lombok, de lente-ui in dunne plakjes en de choisam en de kool in stukjes. Klop de eieren op. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze vrijwel gaar is geworden. Schuif alles aan de kant en voeg de eieren toe en bak dit als een roerei.
Dan de choisam, de lombok en de kool toevoegen en bak deze zacht. Voeg dan de mihun toe en meng alles goed. Vervolgens de peper, het zout, de kerrie en de bouillon toevoegen en meng alls goed. Bak het daarna verder gaar.

 

Add comment

Submit

who is online

We have 63 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397898