Kangkung belacan cumi asin
kangkung met gezouten inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kangkung
100 gr gezouten inktvis (cumi asin)
2 salam
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
150 ml water
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
8 rode sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel trassi
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kangkung in stukjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de inktvis toe en bak dit 1 minuut. Dan de kangkung toevoegen en bak dit mee totdat het zacht begint te worden. Vervolgens het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en het geheel nog even zachtjes laten stoven.