gestoofde kool met kip en taosi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 ge Chinese kool
100 gr kippendijen
1 sjalot
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 rode rawit
2 eetl taosi
1 tahu telor (zie recept)
1/2 theel vissaus
2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
2 theel maizana + 2 theel water
1 theel sesamolie
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in stukken van 3 cm. Snijd de kip in stukjes. Snijd de sjalot in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Snijd de lomboks en de rawit in dunne plakjes. Snijd de tahu telor in reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot, de knoflook, de lomboks en de rawit voor 3 minuten. Voeg dan de taosi toe en meng goed.
Vervolgens de kip toevoegen en bak totdat dit van kleur verandert. Dan de kool toevoegen en bak deze zacht. Voeg dan de tahu telor, de vissaus, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Meng dan de maizena oplossing erdoor en roer totdat de saus gebonden is. Meng dan de sesamolie erdoor en serveer.