Sawi Putih Tumis Taosi
gestoofde kool met kip en taosi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 ge Chinese kool
100 gr kippendijen
1 sjalot
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 rode rawit
2 eetl taosi
1 tahu telor (zie recept)
1/2 theel vissaus
2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
2 theel maizana + 2 theel water
1 theel sesamolie
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in stukken van 3 cm. Snijd de kip in stukjes. Snijd de sjalot in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Snijd de lomboks en de rawit in dunne plakjes. Snijd de tahu telor in reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot, de knoflook, de lomboks en de rawit voor 3 minuten. Voeg dan de taosi toe en meng goed.
Vervolgens de kip toevoegen en bak totdat dit van kleur verandert. Dan de kool toevoegen en bak deze zacht. Voeg dan de tahu telor, de vissaus, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Meng dan de maizena oplossing erdoor en roer totdat de saus gebonden is. Meng dan de sesamolie erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pantolo duku tedong - Gestoofde runderhaas
- Soun goreng ayam Jamur - gebakken soun met kip en shiitake
- Dendeng goreng manis - zoet gebakken rundvlees
- Daging Pedas - Pittig rundvlees
- Daging Campur Pedis - pittig rundvlees met bamboe en mais
- Tim Telur Labu Kuning - gekruide eieren met pompoen
- Daging Belacan - pittige vleessoep
- Gulai Singkong - cassave in een pittige kokosbouillon
- Pesan be pasih - Gegrilde vis in bananenblad
- Daging Masak Kecap - rundvlees in een kecapsaus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...