roerbak van sperziebonen met champignons
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr sperziebonen
100 gr jamur merang / rijst-stro paddenstoel / champignons
1/2 ui
5 bakso sapi / gehaktballetjes
2 eetl oestersaus
100 ml runderbouillon
2 eieren
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snij de ui in dunne plakjes. Snijd de champignons doormidden. Snijd de bakso in plakjes. Klop de eieren op. Snijd de boontjes in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui. Meng dan de bumbu erdoor en bak dit voor 4 minuten. Dan de boontjes, de bakso, de champignons en de oestersaus toevoegen en meng goed.
Vervolgens de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Dan het ei erdoor roeren en roer totdat het gestold is. Kook het daarna verder gaar.