Oseng Buncis Jamur Merang
roerbak van sperziebonen met champignons
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr sperziebonen
100 gr jamur merang / rijst-stro paddenstoel / champignons
1/2 ui
5 bakso sapi / gehaktballetjes
2 eetl oestersaus
100 ml runderbouillon
2 eieren
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snij de ui in dunne plakjes. Snijd de champignons doormidden. Snijd de bakso in plakjes. Klop de eieren op. Snijd de boontjes in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui. Meng dan de bumbu erdoor en bak dit voor 4 minuten. Dan de boontjes, de bakso, de champignons en de oestersaus toevoegen en meng goed.
Vervolgens de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Dan het ei erdoor roeren en roer totdat het gestold is. Kook het daarna verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Cram Cam
- Randang - rendang uit Minahasa
- Kimchi Kongnamul Guk - tauge soep met kimchi
- Paru goreng ungkep bumbu lengkuas - gebakken gekruide long
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees
- Dendeng goreng manis - zoet gebakken rundvlees
- Perkedel bulgur
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Gimbal Tahu Goreng - gekruide gebakken tahu op een groentekorst
- Gehu - krokant gebakken gevulde tahu pakketjes
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...