logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Oseng Caisim Jamur Tiram
roerbak van choisam met oesterzwammen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr caisim/choisam
50 gr oesterzwammen
1 theel palmsuiker
1/2 theel sesamolie
1/2 ui
4 teentjes knoflook
100 ml water
2 theel sago bloem opgelost in 2 theel water
1 rode lomboks
1 eetl oestersaus
1 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de caisim in stukken, de oesterzwammen in reepjes, de knoflook fijn en de ui in dunne plakjes. Snijd de lombok in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de oesterzwammen toe en bak deze zacht. Dan de caisim toevoegen en bak deze zacht. Vervolgens de lombok, de oestersaus, de peper, palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed.
Voeg het water toe en breng aan de kook. Roer dan de opgeloste sago erdoor en roer totdat de saus indikt. Schep dan de sesamolie erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 78 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161044