roerbak van choisam met oesterzwammen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr caisim/choisam
50 gr oesterzwammen
1 theel palmsuiker
1/2 theel sesamolie
1/2 ui
4 teentjes knoflook
100 ml water
2 theel sago bloem opgelost in 2 theel water
1 rode lomboks
1 eetl oestersaus
1 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de caisim in stukken, de oesterzwammen in reepjes, de knoflook fijn en de ui in dunne plakjes. Snijd de lombok in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de oesterzwammen toe en bak deze zacht. Dan de caisim toevoegen en bak deze zacht. Vervolgens de lombok, de oestersaus, de peper, palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed.
Voeg het water toe en breng aan de kook. Roer dan de opgeloste sago erdoor en roer totdat de saus indikt. Schep dan de sesamolie erdoor en serveer.