Oseng Caisim Jamur Tiram
roerbak van choisam met oesterzwammen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr caisim/choisam
50 gr oesterzwammen
1 theel palmsuiker
1/2 theel sesamolie
1/2 ui
4 teentjes knoflook
100 ml water
2 theel sago bloem opgelost in 2 theel water
1 rode lomboks
1 eetl oestersaus
1 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de caisim in stukken, de oesterzwammen in reepjes, de knoflook fijn en de ui in dunne plakjes. Snijd de lombok in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de oesterzwammen toe en bak deze zacht. Dan de caisim toevoegen en bak deze zacht. Vervolgens de lombok, de oestersaus, de peper, palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed.
Voeg het water toe en breng aan de kook. Roer dan de opgeloste sago erdoor en roer totdat de saus indikt. Schep dan de sesamolie erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bumbu Hijau Ayam Banda - pittig gebakken kip met groene peper
- Sayur djalang Riouw - aubergine met spek
- Babi Masak Kucai - varkensvlees in een gekruide saus
- Khao Phat Prik - pittig gebakken rijst met vlees en garnalen
- Winko Babat
- Sai Grok - thaise barbeque worst
- Rajungan Bumbu Lada Hitam - krab in zwarte pepersaus
- Tahu tempé kerrie
- Asam Laksa - Laksa met vis in een licht zurige bouillon
- Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...