gekruid en gestoofd kousenband
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr kousenband
1 serehstengel, gekneusd
120 gr base megenep
3 salam blad
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
olie
Taburan:
Garnering:
6 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kouseband in kleine stukjes en de sjalotten in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten goudbruin en laat deze uitlekken. Giet de olie af en voeg dan de kokosmelk, de sereh, de salam, het zout en de base megenep toe en voeg als het geheel kookt de kouseband toe. Stoof het geheel voor 7 minuten en totdat het vocht vrijwel is verdampt. Bestrooi het gerecht met de gebakken sjalotten.
Ingrediënten:
500 gr kousenband
1 serehstengel, gekneusd
120 gr base megenep
3 salam blad
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
olie
Taburan:
Garnering:
6 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kouseband in kleine stukjes en de sjalotten in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten goudbruin en laat deze uitlekken. Giet de olie af en voeg dan de kokosmelk, de sereh, de salam, het zout en de base megenep toe en voeg als het geheel kookt de kouseband toe. Stoof het geheel voor 7 minuten en totdat het vocht vrijwel is verdampt. Bestrooi het gerecht met de gebakken sjalotten.