Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sambal Ikan Teri

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sambal Ikan Teri
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr ikan teri
2 sjalotten
1 rode lombok
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1/2 theel asem
1 eetl water
1 eetl limoensap
1 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de lombok fijn. meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de lombok voor 2 minuten. Voeg dan de ikan teri toe en bak deze voor 5 minuten. Dan het asemwater en het limoensap toevoegen en het geheel bakken totdat vrijwel het vocht is verdampt. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is ingedikt en de olie vrijkomt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 71 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902592