logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal Ikan Teri
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr ikan teri
2 sjalotten
1 rode lombok
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1/2 theel asem
1 eetl water
1 eetl limoensap
1 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de lombok fijn. meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de lombok voor 2 minuten. Voeg dan de ikan teri toe en bak deze voor 5 minuten. Dan het asemwater en het limoensap toevoegen en het geheel bakken totdat vrijwel het vocht is verdampt. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is ingedikt en de olie vrijkomt.

Add comment

Submit

who is online

We have 66 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420550