Bihun Kari Sapi
mihoen met rundergehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr bihun/mihoen
1 eetl kecap asin
1/2 theel peper
4 teentjes knoflook
1/2 ui
4 groene lomboks
100 gr rundergehakt
100 gr mais
1 1/2 theel kerrie
3 rode rawits
1 theel zout
1/4 theel peper
50 ml water
2 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 eieren (omelet)
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de bihun met de kecap en de peper. Hak de knoflook en de rawits fijn en de lomboks in reepjes. Snijd de ui in reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de ui, de lomboks voor 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit vrijwel rul. Dan de mais, de rawits, de kerrie, het zout en de peper toevoegen gevolgd door het water en roer goed. De bihun toevoegen en kook het geheel gaar.
Bestrooi het met de bawang goreng en reepjes omelet en serveer.
Heerlijk als ontbijt.