Ayam panggang bumbu cabai hijau
gegrilde kip met groene pepers
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel citroensap
1/2 theel zout (kip)
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
500 ml santen cair
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 kemiri
2 cm trassi
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 groene lomboks
7 groene rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en marineer deze met het citroensap en het staan. Laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de kip, de peper, het zout en de palmsuiker toe. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus indikt.
Rooster vervolgens de kip groudbruin boven een houtskoolvuurtje en besprenkelijk het regelmatig met de saus.