zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten
- Ayam Panggang Garhu - pittig gekruide kip
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Filipijnse nasi goreng
- Ayam Bakar Sunda - Soendanese gegrilde kip
- Witvis uit Szechuan
- Ayam Cabai Hijau - gebakken kip met groene sambal
- Liang Ban Lu-Sun - Asperges uit Shandong
- Watar konggang - Gekookte maïskorrels
- Soto Ayam Gurih - hartige kippensoep
Ayam Panggang Bumbu Cabai - gegrilde kip met pittige pepers


Ayam Panggang Bumbu Cabai
gegrilde kip met pittige pepers
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 limoen, sap
1 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
250 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
7 rode rawits
1 rode lombok
1/2 theel peper
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het limoensap, de bumbu en het zout.
Verhit op laag vuur een pan en voeg de gekruide kip samen met de jeruk purut en de serai toe en breng het afgesloten aan de kook. Voeg dan de kokosmelk toe en kook de kip gaar en totdat de saus is ingedikt.
Schep de kip uit de pan en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig met de overgebleven saus.
gegrilde kip met pittige pepers
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 limoen, sap
1 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
250 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
7 rode rawits
1 rode lombok
1/2 theel peper
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het limoensap, de bumbu en het zout.
Verhit op laag vuur een pan en voeg de gekruide kip samen met de jeruk purut en de serai toe en breng het afgesloten aan de kook. Voeg dan de kokosmelk toe en kook de kip gaar en totdat de saus is ingedikt.
Schep de kip uit de pan en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig met de overgebleven saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.