zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Pudding Ambon - Ambonese Pudding
- Unti
- Babi daging sedip kaja riport
- Perkedel Bakar - gehaktbrood
- Lotek Jawa
- Rica Rica Kambing - gestoofd lamvlees in rode saus
- Kari Kambing - lamsvlees in een roomcurry
- Lempah Darat - Stoofpotje van zoete aardappel en pompoen
- Dendeng Manis Kering - Geroosterd of gebakken gedroogd rundvlees
- Sateh ayam betawi - saté van kipgehakt
Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus


Gungjung Tteokbokki
rijstcake met groenten en saus
Ingrediënten:
450 gr dunne garaetteok/tteokbokki tteok/rijst cake
125 gr ossenhaas
4 shiitake paddenstoelen
125 gr courgette
1 wortel
1/2 ui
2 lente-ui
zout
water
olie
Ingrediënten saus:
3 eetl sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl palmsuiker
1 eetl sesam olie
1 theel sesamzaad
5 teentjes knoflook
1/8 theel peper
Garnering:
pijnboompitten
Bereiding:
Snijd de rijstcake in 5 cm lange reepjes. Snijd het vlees in 5 cm dunne reepjes. Hak de knoflook fijn en meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Snijd de wortel in dunne reepjes. Snijd de ui in dunne plakje. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan het water en breng het aan de kook. Voeg dan de rijstcake toe en schep het uit de pan als deze gaan drijven en zet apart. Meng 2 eetl van de saus door de rijstcake.
Meng het vlees met de paddenstoelen en meng hierdoor 1 eetl van de saus en laat dit 15 minuten intrekken. Halveer de courgette in de lengte en snijd deze in dunne plakjes. Strooi het zout erover en laat dit 10 minuten intrekken. Knijp dan het vocht eruit.
Verhit in een pan wat olie en fruit de ui, de wortel en de courgette voor 2 minuten en schep het uit de pan en zet het apart.
Voeg dan het vlees en de paddenstoelen toe en bak het vlees gaar. Voeg dan op middel laag vuur de rijst cake toe en bak dit voor 2 minuten.
Meng dan alle ingrediënten en de saus goed door elkaar en serveer.
rijstcake met groenten en saus
Ingrediënten:
450 gr dunne garaetteok/tteokbokki tteok/rijst cake
125 gr ossenhaas
4 shiitake paddenstoelen
125 gr courgette
1 wortel
1/2 ui
2 lente-ui
zout
water
olie
Ingrediënten saus:
3 eetl sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl palmsuiker
1 eetl sesam olie
1 theel sesamzaad
5 teentjes knoflook
1/8 theel peper
Garnering:
pijnboompitten
Bereiding:
Snijd de rijstcake in 5 cm lange reepjes. Snijd het vlees in 5 cm dunne reepjes. Hak de knoflook fijn en meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Snijd de wortel in dunne reepjes. Snijd de ui in dunne plakje. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan het water en breng het aan de kook. Voeg dan de rijstcake toe en schep het uit de pan als deze gaan drijven en zet apart. Meng 2 eetl van de saus door de rijstcake.
Meng het vlees met de paddenstoelen en meng hierdoor 1 eetl van de saus en laat dit 15 minuten intrekken. Halveer de courgette in de lengte en snijd deze in dunne plakjes. Strooi het zout erover en laat dit 10 minuten intrekken. Knijp dan het vocht eruit.
Verhit in een pan wat olie en fruit de ui, de wortel en de courgette voor 2 minuten en schep het uit de pan en zet het apart.
Voeg dan het vlees en de paddenstoelen toe en bak het vlees gaar. Voeg dan op middel laag vuur de rijst cake toe en bak dit voor 2 minuten.
Meng dan alle ingrediënten en de saus goed door elkaar en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.