Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gungjung Tteokbokki
rijstcake met groenten en saus

Ingrediënten:
450 gr dunne garaetteok/tteokbokki tteok/rijst cake
125 gr ossenhaas
4 shiitake paddenstoelen
125 gr courgette
1 wortel
1/2 ui
2 lente-ui
zout
water
olie

Ingrediënten saus:
3 eetl sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl palmsuiker
1 eetl sesam olie
1 theel sesamzaad
5 teentjes knoflook
1/8 theel peper

Garnering:
pijnboompitten

Bereiding:
Snijd de rijstcake in 5 cm lange reepjes. Snijd het vlees in 5 cm dunne reepjes. Hak de knoflook fijn en meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Snijd de wortel in dunne reepjes. Snijd de ui in dunne plakje. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan het water en breng het aan de kook. Voeg dan de rijstcake toe en schep het uit de pan als deze gaan drijven en zet apart. Meng 2 eetl van de saus door de rijstcake.
Meng het vlees met de paddenstoelen en meng hierdoor 1 eetl van de saus en laat dit 15 minuten intrekken. Halveer de courgette in de lengte en snijd deze in dunne plakjes. Strooi het zout erover en laat dit 10 minuten intrekken. Knijp dan het vocht eruit.
Verhit in een pan wat olie en fruit de ui, de wortel en de courgette voor 2 minuten en schep het uit de pan en zet het apart.
Voeg dan het vlees en de paddenstoelen toe en bak het vlees gaar. Voeg dan op middel laag vuur de rijst cake toe en bak dit voor 2 minuten.
Meng dan alle ingrediënten en de saus goed door elkaar en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 140 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085850