logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gungjung Tteokbokki
rijstcake met groenten en saus

Ingrediënten:
450 gr dunne garaetteok/tteokbokki tteok/rijst cake
125 gr ossenhaas
4 shiitake paddenstoelen
125 gr courgette
1 wortel
1/2 ui
2 lente-ui
zout
water
olie

Ingrediënten saus:
3 eetl sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl palmsuiker
1 eetl sesam olie
1 theel sesamzaad
5 teentjes knoflook
1/8 theel peper

Garnering:
pijnboompitten

Bereiding:
Snijd de rijstcake in 5 cm lange reepjes. Snijd het vlees in 5 cm dunne reepjes. Hak de knoflook fijn en meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Snijd de wortel in dunne reepjes. Snijd de ui in dunne plakje. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan het water en breng het aan de kook. Voeg dan de rijstcake toe en schep het uit de pan als deze gaan drijven en zet apart. Meng 2 eetl van de saus door de rijstcake.
Meng het vlees met de paddenstoelen en meng hierdoor 1 eetl van de saus en laat dit 15 minuten intrekken. Halveer de courgette in de lengte en snijd deze in dunne plakjes. Strooi het zout erover en laat dit 10 minuten intrekken. Knijp dan het vocht eruit.
Verhit in een pan wat olie en fruit de ui, de wortel en de courgette voor 2 minuten en schep het uit de pan en zet het apart.
Voeg dan het vlees en de paddenstoelen toe en bak het vlees gaar. Voeg dan op middel laag vuur de rijst cake toe en bak dit voor 2 minuten.
Meng dan alle ingrediënten en de saus goed door elkaar en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 88 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160550