Gungjungddeokbokki
Rijstcake met groente en rundvlees
Ingrediënten:
500 gr dunne rijstcakes
150 gr biefstuk
2 eierdooiers
250 gr champignons
1 kleine wortel julienne gesneden
1 groene paprika in reepjes
1 gele paprika in reepjes
1 ui in kleine stukken
5 eetl kecap
2 theel sesamolie
2 teentjes knoflook
1 theel honing
1 eetl rijstsiroop
2 theel zwarte peper
zout naar smaak
2 eetl olie
125 ml water
bereiding:
Hak de knoflook fijn en snijd de biefstuk in reepjes. Snijd de wortel julienne, de paprikas in dunne reepjes en de ui in dunne plakjes. Snijd de champignons in plakjes.
Meng 1 teentje knoflook met 1 eetl kecap, de honing, 1 theel sesamolie en 1 theel peper en marineer hiermee het vlees.
Klop de eierdooiers met wat zout en bak hiervan een dunne omelet en snijd deze in reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit hierin de knoflook voor 30 seconden en voeg dan het vlees toe met de marinade en bak dit vrijwel gaar. Voeg dan de champignons, de wortel, de paprikas en de ui toe en bak dit voor 1 minuut. Dan de rijstcakes toevoegen samen met het water, de kecap, de rijstsiroop en de peper en bak dit zachtjes verder totdat alles gaar is geworden. Meng de sesamolie erdoor en garneer het met de omeletreepjes en serveer.