zoeken
Recente reacties

10 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
- Ayam Mercon - zeer pittige kip (vuurwerk)
- Lawar daun Sebola - Zoetzuur van lente-uitjes en korianderblaadjes
- Hati Ayam Pedas Crispy - krokant gebakken kippenlevertjes
- Botok Bakar Rendang Bebek - in bananenblad verpakte rendang van eend
- Telur Sambal Petis - eieren in een pittige saus
- Burasa - lontong santen
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Semur Bebek - smoor / stoofpotje van eend
- Bebotok Ayam - gekruid en gestoomde kip
Jaeyook Kimchi Bokum - pittig geroerbakt varkensvlees met kimchi


Jaeyook Kimchi Bokum
pittig geroerbakt varkensvlees met kimchi
ingrediënten saus:
3 eetl gochujang
1 eetl kecap
6 teentjes knoflook
1 eetl sesame olie
1 eetl gember sap
3 eetl suiker
1 eetl rode peper vlokken
zwarte peper naar smaak
1 blok tahu/tofu (optioneel)
ingrediënten:
600 gr varkensvlees of buikspek
200 gr kimchi
1 ui
2 bosuitjes
1/2 wortel
1 paprika (optioneel)
bereiding:
Hank de knoflook fijn. Meng de gochujang met de kecap, de sesame oilie, de knoflook, het gembar sap, de suiker en de zwarte peper tot een marinade. Sla het vlees plat en dun en snijd het in kleine stukjes en voeg dit toe aan de marinade en laat dit tenminste 30 minuten staan.
Snijd de wortel, de ui, de bosui en de paprika in dunne reepjes.Snijd de kimchi in stukjes.
Verhit een pan en voeg het vlees met de marinade toe en bak dit voor 5 minuten. Voeg dan de kimchi met de groenten toe en bak dit totdat alles gaar is.
Bij gebruik van tahu/tofu: Verhit in een pan voldoende water en kook de tahu/tofu voor 4 minuten. Spoel af met koud water en snijd het in blokjes. Garneer het gerecht met de tahu/tofu.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.