Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Jaeyook Kimchi Bokum - pittig geroerbakt varkensvlees met kimchi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Jaeyook Kimchi Bokum
pittig geroerbakt varkensvlees met kimchi

ingrediënten saus:
3 eetl gochujang
1 eetl kecap
6 teentjes knoflook
1 eetl sesame olie
1 eetl gember sap
3 eetl suiker
1 eetl rode peper vlokken
zwarte peper naar smaak
1 blok tahu/tofu (optioneel)
 
ingrediënten:
600 gr varkensvlees of buikspek
200 gr kimchi
1 ui
2 bosuitjes
1/2 wortel
1 paprika (optioneel)
 
bereiding:
Hank de knoflook fijn. Meng de gochujang met de kecap, de sesame oilie, de knoflook, het gembar sap, de suiker en de zwarte peper tot een marinade. Sla het vlees plat en dun en snijd het in kleine stukjes en voeg dit toe aan de marinade en laat dit tenminste 30 minuten staan.
Snijd de wortel, de ui, de bosui en de paprika in dunne reepjes.Snijd de kimchi in stukjes.
Verhit een pan en voeg het vlees met de marinade toe en bak dit voor 5 minuten. Voeg dan de kimchi met de groenten toe en bak dit totdat alles gaar is.
Bij gebruik van tahu/tofu: Verhit in een pan voldoende water en kook de tahu/tofu voor 4 minuten. Spoel af met koud water en snijd het in blokjes. Garneer het gerecht met de tahu/tofu.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 150 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932702