Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Gamjatang 감자탕 - stoofpotje van varkensvlees, aardappelen en groenten
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Gamjatang 감자탕
stoofpotje van varkensvlees, aardappelen en groenten

Ingrediënten bouillon:
900 gr spareribs
1/2 ui
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 bosuitje
 
ingrediënten stoofpot:
250 gr chinese kool
3 aardappelen
7 perilla bladeren, gesneden
2 bosuitjes
1 eetl perilla zaden, gemalen
 
Ingrediënten kruiden:
1 eetl (met kop) gochugaru (rode peper vlokken)
1 eetl gochujang (rode peper pasta)
2 theel doenjang (gefermenteerde soja pasta)
1 eetl kecap (gukganjang)
6 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel zout
1/2 theel peper
 
Bereiding:
Snijd de jahe in plakjes, hak de knoflook fijn en snijd de bosuitjes in stukjes. Week de spareribs in water voor 1 uur en giet het water af. Vul een pan met water, voeg de spareribs toe en breng aan de kook en giet daarna af.
Voeg in een pan 1750 ml water samen met de spareribs, de ui, de knoflook, de jahe en de bosui en breng aan de kook. Laat dit voor 10 minuten koken. Laat het daarna voor 50 minuten zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en de bouillon melkachtig is geworden. Meng de ingrediënten voor de kruiden goed door elkaar.
Verhit in een pan water en blancheer de kool, schep de kool eruit en kool af onder koud water en knijp het water eruit. Snijd de kool daarna in stukjes van 5 cm. Halveer de aardappelen en voeg deze toe aan het water en kook de aardappelen bijna gaar. Schil daarna de aardappelen.
Schep het vlees uit de bouillon en laat 1250 ml bouillon achter. Voeg dan de kruiden, het vlees, de kool en de aardappelen toe en breng aan de kook. Voeg dan de perrila bladeren, de bosuitjes, het zout en de peper toe en kook dit voor 3 minuten. Voeg dan het perilla zaad toe en roer. Serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40920759