banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 2 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 2 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 3 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Icon Write a comment
Gamjatang 감자탕 - stoofpotje van varkensvlees, aardappelen en groenten
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gamjatang 감자탕
stoofpotje van varkensvlees, aardappelen en groenten

Ingrediënten bouillon:
900 gr spareribs
1/2 ui
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 bosuitje
 
ingrediënten stoofpot:
250 gr chinese kool
3 aardappelen
7 perilla bladeren, gesneden
2 bosuitjes
1 eetl perilla zaden, gemalen
 
Ingrediënten kruiden:
1 eetl (met kop) gochugaru (rode peper vlokken)
1 eetl gochujang (rode peper pasta)
2 theel doenjang (gefermenteerde soja pasta)
1 eetl kecap (gukganjang)
6 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel zout
1/2 theel peper
 
Bereiding:
Snijd de jahe in plakjes, hak de knoflook fijn en snijd de bosuitjes in stukjes. Week de spareribs in water voor 1 uur en giet het water af. Vul een pan met water, voeg de spareribs toe en breng aan de kook en giet daarna af.
Voeg in een pan 1750 ml water samen met de spareribs, de ui, de knoflook, de jahe en de bosui en breng aan de kook. Laat dit voor 10 minuten koken. Laat het daarna voor 50 minuten zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en de bouillon melkachtig is geworden. Meng de ingrediënten voor de kruiden goed door elkaar.
Verhit in een pan water en blancheer de kool, schep de kool eruit en kool af onder koud water en knijp het water eruit. Snijd de kool daarna in stukjes van 5 cm. Halveer de aardappelen en voeg deze toe aan het water en kook de aardappelen bijna gaar. Schil daarna de aardappelen.
Schep het vlees uit de bouillon en laat 1250 ml bouillon achter. Voeg dan de kruiden, het vlees, de kool en de aardappelen toe en breng aan de kook. Voeg dan de perrila bladeren, de bosuitjes, het zout en de peper toe en kook dit voor 3 minuten. Voeg dan het perilla zaad toe en roer. Serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 94 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36802508