Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gamjatang 감자탕 - stoofpotje van varkensvlees, aardappelen en groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gamjatang 감자탕
stoofpotje van varkensvlees, aardappelen en groenten

Ingrediënten bouillon:
900 gr spareribs
1/2 ui
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 bosuitje
 
ingrediënten stoofpot:
250 gr chinese kool
3 aardappelen
7 perilla bladeren, gesneden
2 bosuitjes
1 eetl perilla zaden, gemalen
 
Ingrediënten kruiden:
1 eetl (met kop) gochugaru (rode peper vlokken)
1 eetl gochujang (rode peper pasta)
2 theel doenjang (gefermenteerde soja pasta)
1 eetl kecap (gukganjang)
6 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel zout
1/2 theel peper
 
Bereiding:
Snijd de jahe in plakjes, hak de knoflook fijn en snijd de bosuitjes in stukjes. Week de spareribs in water voor 1 uur en giet het water af. Vul een pan met water, voeg de spareribs toe en breng aan de kook en giet daarna af.
Voeg in een pan 1750 ml water samen met de spareribs, de ui, de knoflook, de jahe en de bosui en breng aan de kook. Laat dit voor 10 minuten koken. Laat het daarna voor 50 minuten zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en de bouillon melkachtig is geworden. Meng de ingrediënten voor de kruiden goed door elkaar.
Verhit in een pan water en blancheer de kool, schep de kool eruit en kool af onder koud water en knijp het water eruit. Snijd de kool daarna in stukjes van 5 cm. Halveer de aardappelen en voeg deze toe aan het water en kook de aardappelen bijna gaar. Schil daarna de aardappelen.
Schep het vlees uit de bouillon en laat 1250 ml bouillon achter. Voeg dan de kruiden, het vlees, de kool en de aardappelen toe en breng aan de kook. Voeg dan de perrila bladeren, de bosuitjes, het zout en de peper toe en kook dit voor 3 minuten. Voeg dan het perilla zaad toe en roer. Serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 191 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41041082