zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Moo Dang - geroosterd varkensvlees
- Sambal Bajak
- Gamja jorim - aardappel gerecht (banchan)
- Ayam Santan - Kip met kokos
- Pempek lenjer - visdeeg
- Gulai Daun Singkong Tumbuk - gegrilde vis met cassavebladeren
- Sayur Daun Singkong - Sajoer van cassaveblad
- Gele curry pasta
- Gamja Jorim 감자조림 - gebakken pittige aardappelen
- Sate banjar - pittige kipsate
Gamjatang 감자탕 - stoofpotje van varkensvlees, aardappelen en groenten


Gamjatang 감자탕
stoofpotje van varkensvlees, aardappelen en groenten
Ingrediënten bouillon:
900 gr spareribs
1/2 ui
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 bosuitje
ingrediënten stoofpot:
250 gr chinese kool
3 aardappelen
7 perilla bladeren, gesneden
2 bosuitjes
1 eetl perilla zaden, gemalen
Ingrediënten kruiden:
1 eetl (met kop) gochugaru (rode peper vlokken)
1 eetl gochujang (rode peper pasta)
2 theel doenjang (gefermenteerde soja pasta)
1 eetl kecap (gukganjang)
6 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel zout
1/2 theel peper
Bereiding:
Snijd de jahe in plakjes, hak de knoflook fijn en snijd de bosuitjes in stukjes. Week de spareribs in water voor 1 uur en giet het water af. Vul een pan met water, voeg de spareribs toe en breng aan de kook en giet daarna af.
Voeg in een pan 1750 ml water samen met de spareribs, de ui, de knoflook, de jahe en de bosui en breng aan de kook. Laat dit voor 10 minuten koken. Laat het daarna voor 50 minuten zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en de bouillon melkachtig is geworden. Meng de ingrediënten voor de kruiden goed door elkaar.
Verhit in een pan water en blancheer de kool, schep de kool eruit en kool af onder koud water en knijp het water eruit. Snijd de kool daarna in stukjes van 5 cm. Halveer de aardappelen en voeg deze toe aan het water en kook de aardappelen bijna gaar. Schil daarna de aardappelen.
Schep het vlees uit de bouillon en laat 1250 ml bouillon achter. Voeg dan de kruiden, het vlees, de kool en de aardappelen toe en breng aan de kook. Voeg dan de perrila bladeren, de bosuitjes, het zout en de peper toe en kook dit voor 3 minuten. Voeg dan het perilla zaad toe en roer. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.