Da Pan Ji - 大盘鸡
kip met brede mie
Ingrediënten:
mie:
300 gr bloem
1/4 theel zout
150 ml water
olie
water
kip:
800 gr kippendijen
11 teentjes knoflook
10 cm jahe
3 steranijs
2 cassia/kaneelstokjes
1 laurier
9 gedroogde lomboks
1 eetl Sichuan peper
1 1/2 eetl donkere sojasaus
250 ml heet water
2 eetl olie
groenten:
1 rode paprika
1 groene paprika
1 aardappel
1 ui
3 lente-ui
7 takjes koriander
Bereiding:
Meng het zout met de bloem. Voeg dan beetje bij beetje het water toe en meng al roerend totdat de bloem is geabsorbeerd. Kneed het daarna in een homogeen deeg en laat het 10 minuten rusten. Kneed het daarna nog voor 2 minuten. Verdeel het deeg daarna in 6 porties en rol elke portie op in een cilindrische vorm. Wentel de porties door de olie en pak het in in folie en laat het deeg tenminste 60 minuten rusten.
Snijd het vlees in kleine stukjes. Snijd de knoflook, de jahe en de lomboks fijn of in stukjes. Snijd de ui in dunne reepjes, de aardappel in dunne plakjes/stukjes en de paprika's in blokjes. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en bak de kip totdat het van kleur is verandert. Voeg dan de ingrediënten voor de kip toe en meng goed. Dan het water toevoegen en sluit de pan af en laat het 10 minuten koken.
Vervolgens de paprika's, de aardappel en de ui toevoegen en laat het nog 5 minuten koken. Voeg dan de lente-ui toe en meng goed.
Verhit in een pan water en breng aan de kook. Rol ondertussen het deeg uit (6 cm breed) en rek het daarna in de lengte uit. Voeg het toe aan het water en kook het in 2 minuten gaar.
Schep de mie op een schaal en voeg de kip en de groenten toe en strooi de koriander erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bami goreng - gebakken mie
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Tom Yum Het - pikante champignonen soep
- Bami godok
- Tom Yam Het - pittige licht zurige paddenstoelen soep
- Anye - gefrituurde rijstkoekjes
- Tom Yum Gong - pittig-zure soep met garnalen
- Tom yam poh taek - vissoep met zeevruchten
- Sambal taotjo - sambal van sojabonen
- Bakmi Godog Yogya - bami uit Yogyakarta
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...