Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Eend met honingglazuur

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Eend met honingglazuur

Ingrediënten:
2 grote eendenborsten (elk circa 225 g), zonder bot
1 theel donkere sojasaus
2 eetl honing
1 theel knoflookazijn
3 teentjes knoflook, geperst
1 theel steranijspoeder
2 theel maïzena
2 theel water

Garnering:
Bladselderij, dunne plakjes komkommer, bieslook, fijngehakt

Bereiding:
Vermeng de sojasaus, de honing, de azijn, het knoflook en het steranijspoeder. Maak dan een papje van de maïzena en het water en roer dit door het net gemaakte sojamengsel. Leg vervolgens de eend in een ovenschaal en bestrijk de eend met de marinade. Dek dan de schaal af en laat de eend minstens 2 uur marineren.
Haal uiteindelijk de eend uit de marinade en bak de eend 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Bestrijk de eend ondertussen steeds met de marianade. Leg als de een gaar is, de eend ongeveer 3-4 minuten onder de gril, tot de bovenkant gekarameliseerd is. Snijd het eendenvlees in dunne plakjes en garneer met de bladselderij, de komkommer en bieslook.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932622