Gurame Bumbu Rujak
gebakken vis met rujaksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ikan gurami, anders forel of karper
1 limoen, sap
1/4 theel zout
1/2 theel peper
2 serai/sereh/citroengras
4 cm lengkua/laos
2 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
400 ml water
4 eetl asamwater
2 eetl palmsuiker
15 groene rawits
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten
1 cm kencur
1 cm jahe
1 cm kunyit
4 rode lomboks
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het limoensap, het zout en de peper en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de serai, de lengkuas, de jeruk purut blaadjes en de salam voor 5 minuten.
Dan het water, het asamwater en de palmsuiker toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan de rawits en de vis toe en kook totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Leong pantunu - Geroosterd gekruid varkensvlees
- Semur Patin Berempah - gebakken gestoofde vis in donkere saus
- Daging Pedis
- Rijstballetjes met kip
- Ayam Penyet Kemangi - gebakken gekruide kip met sambal en kemangi
- Sayur Bening Tempe - kruidige tempe uit Tegal
- Gá Sao Xa - pittige kip met sereh
- Pepes ikan peda dan tahu - Gezouten vis met tahu
- Daging Cah Keputren - rundvlees met peultjes
- Pallu basa - Gestoofd rundvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...