logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Gurame Bumbu Rujak
gebakken vis met rujaksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ikan gurami, anders forel of karper
1 limoen, sap
1/4 theel zout
1/2 theel peper
2 serai/sereh/citroengras
4 cm lengkua/laos
2 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
400 ml water
4 eetl asamwater
2 eetl palmsuiker
15 groene rawits
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten
1 cm kencur
1 cm jahe
1 cm kunyit
4 rode lomboks
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het limoensap, het zout en de peper en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de serai, de lengkuas, de jeruk purut blaadjes en de salam voor 5 minuten. 
Dan het water, het asamwater en de palmsuiker toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan de rawits en de vis toe en kook totdat de saus is ingedikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 348 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421575