Gurame bakar kecap
geroosterde vis in kecapsaus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
600 gr. ikan gurame (Osphronemus goramy - goerami)
2 eetl limoensap
1 theel zout
7 eetl kecap manis
bananenblad + biteng
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
2 rode rawits
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1/2 theel peper
1 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat deze 30 minuten rusten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met de kecap en wrijf hiermee de moten in. Verpak de moten in bananenblad en vouw deze dicht als een pakketje. Zet de uiteinden vast met biteng. Rooster vervolgens vis langzaam boven een houtskoolvuurtje in 25 minuten gaar.