Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Babi Bumbu Cin

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Babi Bumbu Cin

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. varkensvlees
5 kemirinoten
4 sjalotten
5 teentjes knoflook
100 gr. prei
1/2 theel jahe/djahé
1/2 theel jinten
1 theel ketumbar
1/2 theel kencur
peper en zout naar smaak
125 ml water
1 ei
10 gr. tapioca meel

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de kemiri, de gember, de jinten, de kerumbar, zout en peper en de kencur fijn tot een boemboe (pasta) Snijd het vlees in stukjes en marineer dit met de boemboe voor 45 minuten. Snijd de prei in ringetjes.
Verhit in een wok/wqdjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Klop het ei op met de bloem, de prei het water en voeg dit bij het vlees en laat het geheel zachtjes sudderen tot het bijna droog is en het vlees gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 198 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252696