Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Goreng Cirebon - Gefrituurde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Cirebon
Gefrituurde kip
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1000-1200gr)
1 eetl. asem
100 ml water
olie
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
6 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en meng de asem door het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip en het asemwater toe evenals het zout en laat dit zachtjes sudderen totdat het vocht is verdampt en de kip gaar geworden is. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en frituur vervolgens de stukken kip goudbruin.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 140 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930609