Ayam Goreng Go Hiong (peranakan)
gebakken gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
100 gr sago/tapioca bloem
3 eetl kecap asin
6 teentjes knoflook
1 theel peper
1 theel Chinese vijf kruiden
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de knoflook fijn en meng dit met de kecap, de peper en de vijf kruiden. Wrijf hiermee de kip in en laat dit enige uren intrekken.
Wentel de kip dan door de bloem en druk dit stevig vast. Verhit in een pan de olie en bak de kip gaar en krokant.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rujak sajuran
- Cemba - rundvlees met tamarindeblaadjes
- Sate Padang - sate uit Padang
- Kohu-Kohu - gestoomde tonijn met groenten uit de Molukken
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Kangkung Tumis Petis - gebakken kangkung met garnalenpasta/trassi
- Jamur Cabai Hijau - gebakken oesterzammen met groene peper
- Pangsit Kakap Berguling - met vis gevulde dumplings
- Rendang bebek poyah - pittig drooggebakken eend
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...