Terong Balado Cabai Hijau
gebakken aubergine met groene peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr terong unge / dunne paarse aubergine
50 gr inak teri, geweekt
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
6 groene lomboks
1 groene tomaat (klein)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de aubergine toe en meng. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de ikan teri toevoegen en bak het geheel verder gaar.