Terong Baladao Asam
gebakken gekruide aubergine
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 aubergines
8 belimbing sayur
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 rode lomboks
5 rode rawits
1/4 theel terasi/trasi
1 cm jahe
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in plakjes van 1 cm dikte. Verhit in een pan de olie en bak de aubergines gaar en zet apart. Halveer de belimbing. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de belimbing en de aubergines toe en meng goed. Bak het verder gaar en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sate Godok Aceh - rundvlees sate zonder stokjes uit Aceh/Atjeh
- Takir Mi Pedas - gevulde pittige mie in bananenblad
- Tumis Sayur Aneka Jamur - geroerbakte kruidige paddenstoelen
- Chǐ Zhī Zhēng Pái Gǔ - 豉汁蒸排骨 - gestoomde ribbetjes met zwarte bonen
- pittige paddestoelen salade (2 pp)
- Daging Masak Asam - rundvlees in een pittige/zurige saus
- Sayur Lembayung - Sajoer van vis met kousenband
- Ikan pindang Tidore - Zurig en pittig visgerecht uit Tidore
- Sayur lobak
- Gadon
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...