sajoer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kg kool, grof gesneden, of een blik bamboespruiten (reboeng), restje boontjes
2 eetl olie
3 sjalotten,fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngemaakt
2 theel laos
1 theel kentjoer
§ theel ketoembar
2 kemirinoten,fijngemaakt
1/3 theel trassi
1 lombok (spaanse peper) fijngesneden
zout naar smaak
2 eetlepels tempé in blokjes gesneden
1 cm santen (blok)
Cara membuat:
bereiding:
De sjalotten, de knoflook en de kruiden zeer licht fruiten. Een beetje water erbij gieten en de blokjes tempé een paar minuten laten meekoken. Tenslotte de kool of reboeng, eventueel wat boontjes en de santen toevoegen. Zo nodig alsnog water bijgieten en de sayur onder af en toe roeren verder gaar koken.
ingrediënten:
1/2 kg kool, grof gesneden, of een blik bamboespruiten (reboeng), restje boontjes
2 eetl olie
3 sjalotten,fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngemaakt
2 theel laos
1 theel kentjoer
§ theel ketoembar
2 kemirinoten,fijngemaakt
1/3 theel trassi
1 lombok (spaanse peper) fijngesneden
zout naar smaak
2 eetlepels tempé in blokjes gesneden
1 cm santen (blok)
Cara membuat:
bereiding:
De sjalotten, de knoflook en de kruiden zeer licht fruiten. Een beetje water erbij gieten en de blokjes tempé een paar minuten laten meekoken. Tenslotte de kool of reboeng, eventueel wat boontjes en de santen toevoegen. Zo nodig alsnog water bijgieten en de sayur onder af en toe roeren verder gaar koken.