banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 5 days ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 11 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon 2 Comments
Iga Bakar Bumbu Rujak - geroosterd gekruid rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Iga Bakar Bumbu Rujak
geroosterd gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr runderribben/ribeye
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 jeruk purut blad
2 eetl kecap manis
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
1/2 theel peper
500 ml kokosmelk (van 3/4 kokosnoot)
500 ml water
1/2 eetl limoensap
2 eetl olie

Olensan:
marinade:
1 eetl kecap manis
1 eetl boter, gesmolten
1/2 theel limoensap

Haluskan:
bumbu:
1/2 theel terasi/trasi bakar
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel peper
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de ingrediënten voor de marinade.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samenmmet de salam, de laos en de jreruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak todat het van kleur verandert.
Voeg dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Vervolgens het water toevogen en kook het vlees halfgaar. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het vlees verder gaar. Meng dan het limoensap en de jeruk purut erdoor en laat dit 15 minuten staan.
Schep het vlees uit de pan en wrijf deze in met de marinade en rooster het boven een houtskoolvuurtje bruin en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 364 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38221128