Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
2 Comments
Iga Bakar Bumbu Rujak - geroosterd gekruid rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Iga Bakar Bumbu Rujak
geroosterd gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr runderribben/ribeye
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 jeruk purut blad
2 eetl kecap manis
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
1/2 theel peper
500 ml kokosmelk (van 3/4 kokosnoot)
500 ml water
1/2 eetl limoensap
2 eetl olie

Olensan:
marinade:
1 eetl kecap manis
1 eetl boter, gesmolten
1/2 theel limoensap

Haluskan:
bumbu:
1/2 theel terasi/trasi bakar
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel peper
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de ingrediënten voor de marinade.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samenmmet de salam, de laos en de jreruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak todat het van kleur verandert.
Voeg dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Vervolgens het water toevogen en kook het vlees halfgaar. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het vlees verder gaar. Meng dan het limoensap en de jeruk purut erdoor en laat dit 15 minuten staan.
Schep het vlees uit de pan en wrijf deze in met de marinade en rooster het boven een houtskoolvuurtje bruin en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Ron · 4 years ago
    Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver ;)
  • This commment is unpublished.
    KokkieBlanda · 4 years ago
    @Ron gewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder (happy)

who is online

We hebben 61 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936676