Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Haluskan: bumbu: 1/2 theel terasi/trasi bakar 4 sjalotjes 3 teentjes knoflook 1 cm jahe 1/2 theel peper 2 rode lomboks
Cara membuat: bereiding: Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de ingrediënten voor de marinade. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samenmmet de salam, de laos en de jreruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak todat het van kleur verandert. Voeg dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Vervolgens het water toevogen en kook het vlees halfgaar. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het vlees verder gaar. Meng dan het limoensap en de jeruk purut erdoor en laat dit 15 minuten staan. Schep het vlees uit de pan en wrijf deze in met de marinade en rooster het boven een houtskoolvuurtje bruin en serveer.
Gegevens
Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda