banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Jjamppong 짬뽕 - pittige mie soep met zeevruchten en vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Jjamppong 짬뽕
pittige mie soep met zeevruchten en vlees

Ingrediënten:
100 gr varkensvlees
6 kokkels
6 mosselen
6 gamba's
100 gr inktvis
1 sjalot
1/2 wortel (60gr)
100 gr groene kool / chinese kool / paksoy
100 gr courgette
3 shiitake paddenstoelen
2 lente-ui
2 cm jahe
2 teentjes knoflook
1 eetl gochugaru
1 eetl olie
1 eetl kecap
1 theel peper
1 theel zout
1250 bouillon / ansjovis bouillon
450 gr jajangmyeon/udon mie, anders linguine pasta
water

Bereiding:
Snijd de sjalot in dunne plakjes en de wortel en de courgette julienne. Snijd de kool, de shiitake in dunne reepjes en de lente-ui in stukjes. Snijd het vlees in dunne reepjes en de inktis in ringen.. Rasp de jahe en hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan het water en kook de mie/pasta beetgaar en laat uitlekken.
Verhit in een pan de olie en roerbak de jahe, de lente-ui, de gochugaru en de kecap voor 1 minuut. Voeg dan het vlees en roerbak dit voor 2 minuten totdat het vlees vrijwel gaar is geworden. Dan de sjalot, de wortel, de kool, de courgette, de shiitake, het zout en de peper toevoegen en bak dit voor 2 minuten.
Dan de bouillon toevoegen en breng aan de kook en kook de groenten gaar. Voeg dan de kokkels als eerste toe gevolgd door de mosselen, de gamba's en de inktvis en kook deze gaar.
Schep de mie in een kom en schep daarover de soep en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 29 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39807608