Jjamppong 짬뽕
pittige mie soep met zeevruchten en vlees
Ingrediënten:
100 gr varkensvlees
6 kokkels
6 mosselen
6 gamba's
100 gr inktvis
1 sjalot
1/2 wortel (60gr)
100 gr groene kool / chinese kool / paksoy
100 gr courgette
3 shiitake paddenstoelen
2 lente-ui
2 cm jahe
2 teentjes knoflook
1 eetl gochugaru
1 eetl olie
1 eetl kecap
1 theel peper
1 theel zout
1250 bouillon / ansjovis bouillon
450 gr jajangmyeon/udon mie, anders linguine pasta
water
Bereiding:
Snijd de sjalot in dunne plakjes en de wortel en de courgette julienne. Snijd de kool, de shiitake in dunne reepjes en de lente-ui in stukjes. Snijd het vlees in dunne reepjes en de inktis in ringen.. Rasp de jahe en hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan het water en kook de mie/pasta beetgaar en laat uitlekken.
Verhit in een pan de olie en roerbak de jahe, de lente-ui, de gochugaru en de kecap voor 1 minuut. Voeg dan het vlees en roerbak dit voor 2 minuten totdat het vlees vrijwel gaar is geworden. Dan de sjalot, de wortel, de kool, de courgette, de shiitake, het zout en de peper toevoegen en bak dit voor 2 minuten.
Dan de bouillon toevoegen en breng aan de kook en kook de groenten gaar. Voeg dan de kokkels als eerste toe gevolgd door de mosselen, de gamba's en de inktvis en kook deze gaar.
Schep de mie in een kom en schep daarover de soep en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Be celeng gerangasem base bali - gemarineerd varkensvlees
- Ayam Bakar Kecap Taoco - gegrilde kecap kip
- Satia Bia Merah - sate van mosselen/venusschelpen uit de Molukken
- Chow Mein - 炒面 - Chinese bami goreng
- Telur Penyet Kalio - eieren in donkere kruidige saus
- Phat Thai - Thaise roergebakken mihoen
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Semur Sayap Ayam - smoor/stoofpot van kippenvleugels
- Gulai Daun Singkong Tumbuk - gegrilde vis met cassavebladeren
- Ching Chow Ho Yau Har Yan - roerbak van garnalen met oestersaus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...