zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Gaeng Khiew Wan Gai - kip in groen curry
- Panang Muh - een curry van varkensvlees
- Tumis buncis rebon - gestoofde sperziebonen met gedroogde vis
- Perkedel Kentang - Aardappel-rundvleeskoekjes
- Mu Yang Takrai - spare ribs met citroengras
- Sambal Ayam Bakar - sambal voor geroosterde kip
- Sup Kimlo Solo- geurige soep uit Solo
- Udang Masak Rica-Rica Jerbung - gebakken garnalen in een pittige rode saus
- Telur sambal cabai hijau - kwarteleieren in een groene chilisaus
- Tumisan Sayur - groenten met tahu
Jjamppong 짬뽕 - pittige mie soep met zeevruchten en vlees


Jjamppong 짬뽕
pittige mie soep met zeevruchten en vlees
Ingrediënten:
100 gr varkensvlees
6 kokkels
6 mosselen
6 gamba's
100 gr inktvis
1 sjalot
1/2 wortel (60gr)
100 gr groene kool / chinese kool / paksoy
100 gr courgette
3 shiitake paddenstoelen
2 lente-ui
2 cm jahe
2 teentjes knoflook
1 eetl gochugaru
1 eetl olie
1 eetl kecap
1 theel peper
1 theel zout
1250 bouillon / ansjovis bouillon
450 gr jajangmyeon/udon mie, anders linguine pasta
water
Bereiding:
Snijd de sjalot in dunne plakjes en de wortel en de courgette julienne. Snijd de kool, de shiitake in dunne reepjes en de lente-ui in stukjes. Snijd het vlees in dunne reepjes en de inktis in ringen.. Rasp de jahe en hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan het water en kook de mie/pasta beetgaar en laat uitlekken.
Verhit in een pan de olie en roerbak de jahe, de lente-ui, de gochugaru en de kecap voor 1 minuut. Voeg dan het vlees en roerbak dit voor 2 minuten totdat het vlees vrijwel gaar is geworden. Dan de sjalot, de wortel, de kool, de courgette, de shiitake, het zout en de peper toevoegen en bak dit voor 2 minuten.
Dan de bouillon toevoegen en breng aan de kook en kook de groenten gaar. Voeg dan de kokkels als eerste toe gevolgd door de mosselen, de gamba's en de inktvis en kook deze gaar.
Schep de mie in een kom en schep daarover de soep en serveer.
pittige mie soep met zeevruchten en vlees
Ingrediënten:
100 gr varkensvlees
6 kokkels
6 mosselen
6 gamba's
100 gr inktvis
1 sjalot
1/2 wortel (60gr)
100 gr groene kool / chinese kool / paksoy
100 gr courgette
3 shiitake paddenstoelen
2 lente-ui
2 cm jahe
2 teentjes knoflook
1 eetl gochugaru
1 eetl olie
1 eetl kecap
1 theel peper
1 theel zout
1250 bouillon / ansjovis bouillon
450 gr jajangmyeon/udon mie, anders linguine pasta
water
Bereiding:
Snijd de sjalot in dunne plakjes en de wortel en de courgette julienne. Snijd de kool, de shiitake in dunne reepjes en de lente-ui in stukjes. Snijd het vlees in dunne reepjes en de inktis in ringen.. Rasp de jahe en hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan het water en kook de mie/pasta beetgaar en laat uitlekken.
Verhit in een pan de olie en roerbak de jahe, de lente-ui, de gochugaru en de kecap voor 1 minuut. Voeg dan het vlees en roerbak dit voor 2 minuten totdat het vlees vrijwel gaar is geworden. Dan de sjalot, de wortel, de kool, de courgette, de shiitake, het zout en de peper toevoegen en bak dit voor 2 minuten.
Dan de bouillon toevoegen en breng aan de kook en kook de groenten gaar. Voeg dan de kokkels als eerste toe gevolgd door de mosselen, de gamba's en de inktvis en kook deze gaar.
Schep de mie in een kom en schep daarover de soep en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.