Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
jjambbong - pittige rode bami soep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
jjambbong
pittige rode bami soep

ingrediënten:
300 gr verse jajangmyeon / udonnoedels
100 gr varkensvlees (buikspek)
4 cm jahe
2 lenteuitjes
1 eetl gochugaru
1 eetl olie
1 eetl kecap
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1 sjalot
60 gr wortel
1/2 courgette
125 gr chinese kool
2 shiitake paddenstoelen
8 mosselen
6 garnalen
100 gr inktvis
1250 ml kippenbouillon
water
 
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de mie gaar en giet af. Snijd het vlees in dunne plakjes, de jahe julliene, de lenteuitjes in stukjes, de wortel, courgette, de kool en de paddenstoelen in dunne reepjes. Snijd de inktvis in kleine stukjes en de sjalot fijn.
Verhit in een pan de olie en bak de jahe, de lenteuitjes, de gochugaru en de kecap voor 1 minuut. Voeg dan het vlees toe en bak dit 2 minuten. Voeg de sjalot, de wortel, de kool, de courgette, de paddenstoelen en het zout toe en bak dit voor 2 minuten. Voeg dan de bouillon toe en kook de groenten gaar. Voeg dan de mosselen, de garnalen en de inktvis toe en breng aan de kook. Als de schelpen open zijn dan de peper toevoegen en serveer.
Serveer: eerst wat noodles/mie in een kom en schep de soep erover.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902635