Iga Bakar Kecap
geroosterde spareribs met kecap
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr runder ribben/spareribs
7 teentjes knoflook
2 sjalotjes
4 cm jahe
2 eetl kecap manis
2 eetl honing
2 eetl oestersaus
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel nootmuskaat
1500 ml water
6 eetl boter
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de spareribs in stukken. Hak de knoflook, de sjalotjes en de jahe fijn. Verhit in een pan de boter en fruit de de knoflook, de sjalotjes en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Voeg dan de kecap, de honing, de oestersaus, het zout, de peper en de nootmuskaat toe en meng goed. Dan het water langzaam toevoegen en kook het geheel verder gaar. Rooster of bak daarna het vlees boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel het regelmatig met de saus.
Zoeken
Laatst gelezen
- Hung Shiu Say Saw - gemengde gesmoorde groenten en paddenstoelen
- Daging Pedis
- Chilisaus
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Orek Tahu Tauco - gebakken tahu in een pittige sojabonensaus
- Oseng Mercon Ati Ampela - pittige kip
- Risolles
- Ayan Sumari - kip met broccoli en paddestoelen
- Gulai Singkong - cassave in een pittige kokosbouillon
- Gulai Daun Singkong Tumbuk - gegrilde vis met cassavebladeren
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...