Omelet met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 kippeneieren
60 gr gerapste kokos
4 eetl water
3 eetl olie
1/2 theel gula jawa
2 sjalotten
1 rode lombok
zout en peper naar smaak
Taburan:
garnering
1 komkommer
4 tomaten
Cara membuat:
Bereiding:
Meng de kokos met het water en laat dit 5 minuten rusten. Snijd de lombok en de sjalotten fijn. Snijd de komkommer en de tomaten in plakjes. Meng de lombok en de sjalotten door de kokos. Klop de eieren los met het zout en peper, de suiker en het kokosmengsel en laat dit 10 minuten rusten. Klop het daarna nog eens op. Verhit de olie in een koekenpan en bak van de helft van het mengsel langzaam een omelet. de omelet is klaar wanneer de bovenkant gestold is. Even laten rusten en doe de omelet in een schaal en sla de omelet dubbel. Herhaal dit met de ander helft van het mengsel. Garneer de omelet met de schijfjes tomaat en komkommer.
ingrediënten:
5 kippeneieren
60 gr gerapste kokos
4 eetl water
3 eetl olie
1/2 theel gula jawa
2 sjalotten
1 rode lombok
zout en peper naar smaak
Taburan:
garnering
1 komkommer
4 tomaten
Cara membuat:
Bereiding:
Meng de kokos met het water en laat dit 5 minuten rusten. Snijd de lombok en de sjalotten fijn. Snijd de komkommer en de tomaten in plakjes. Meng de lombok en de sjalotten door de kokos. Klop de eieren los met het zout en peper, de suiker en het kokosmengsel en laat dit 10 minuten rusten. Klop het daarna nog eens op. Verhit de olie in een koekenpan en bak van de helft van het mengsel langzaam een omelet. de omelet is klaar wanneer de bovenkant gestold is. Even laten rusten en doe de omelet in een schaal en sla de omelet dubbel. Herhaal dit met de ander helft van het mengsel. Garneer de omelet met de schijfjes tomaat en komkommer.