zoeken
Recente reacties

3 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Gulai kambing - stoofpotje van geitenvlees
- Pa Chorn Sam Rort - Gebakken vis met een pittige saus
- Perkedel Daging Kentang - Aardappelkoekjes met rundvlees
- Sambal goreng Ati
- Winko Babat
- Sambal Goreng Tahu Tempeh
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Sayur tahu
- Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie
- Toyo't Kalamansi - limoen soja chili dip
Soto Ayam Purwakarta


Soto Ayam Purwakarta
kippesoep
kippesoep
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1500 ml water
zout naar smaak
2 sjalotten
1/2 theel peper
25 gr lakas (soe-oen)
1 dunne prei
100 gr tauge
2 eetl olie
Haluskan;
boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
Taburan;
garnering
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
1 eetl ketjap manis
Cara membuat:
Bereiding:
snijd de kip in stukken en kook deze in het water met het zout gaar. Laat de kip daarna uitleggen en haal het vlees van het bot en trek dit in sliertjes. Snijd de sjalotten fijn en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Week de laksa voor 25 minuten in warm water en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sjalotten en de prei. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 3 minuten mee. Verhit de bouillon en voeg de kip en de boemboe weer toe aan de bouillon samen met de peper en laat dit nog 5 minuten zachtjes koken.
Verdeel de tauge over de kommen/borden en giet hierover de soep. Bestrooi het met de bawang goreng en besprenkel het met de ketjap. Eventueel een lekkere sambal naar smaak bijvoegen.
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1500 ml water
zout naar smaak
2 sjalotten
1/2 theel peper
25 gr lakas (soe-oen)
1 dunne prei
100 gr tauge
2 eetl olie
Haluskan;
boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
Taburan;
garnering
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
1 eetl ketjap manis
Cara membuat:
Bereiding:
snijd de kip in stukken en kook deze in het water met het zout gaar. Laat de kip daarna uitleggen en haal het vlees van het bot en trek dit in sliertjes. Snijd de sjalotten fijn en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Week de laksa voor 25 minuten in warm water en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sjalotten en de prei. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 3 minuten mee. Verhit de bouillon en voeg de kip en de boemboe weer toe aan de bouillon samen met de peper en laat dit nog 5 minuten zachtjes koken.
Verdeel de tauge over de kommen/borden en giet hierover de soep. Bestrooi het met de bawang goreng en besprenkel het met de ketjap. Eventueel een lekkere sambal naar smaak bijvoegen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.