banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Soto Ayam Purwakarta

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Ayam Purwakarta
kippesoep
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1500 ml water
zout naar smaak
2 sjalotten
1/2 theel peper
25 gr lakas (soe-oen)
1 dunne prei
100 gr tauge
2 eetl olie

Haluskan;
boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook

Taburan;
garnering
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
1 eetl ketjap manis

Cara membuat:
Bereiding:
snijd de kip in stukken en kook deze in het water met het zout gaar. Laat de kip daarna uitleggen en haal het vlees van het bot en trek dit in sliertjes. Snijd de sjalotten fijn en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Week de laksa voor 25 minuten in warm water en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sjalotten en de prei. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 3 minuten mee. Verhit de bouillon en voeg de kip en de boemboe weer toe aan de bouillon samen met de peper en laat dit nog 5 minuten zachtjes koken.
Verdeel de tauge over de kommen/borden en giet hierover de soep. Bestrooi het met de bawang goreng en besprenkel het met de ketjap. Eventueel een lekkere sambal naar smaak bijvoegen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39967224