kippesoep
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1500 ml water
zout naar smaak
2 sjalotten
1/2 theel peper
25 gr lakas (soe-oen)
1 dunne prei
100 gr tauge
2 eetl olie
Haluskan;
boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
Taburan;
garnering
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
1 eetl ketjap manis
Cara membuat:
Bereiding:
snijd de kip in stukken en kook deze in het water met het zout gaar. Laat de kip daarna uitleggen en haal het vlees van het bot en trek dit in sliertjes. Snijd de sjalotten fijn en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Week de laksa voor 25 minuten in warm water en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sjalotten en de prei. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 3 minuten mee. Verhit de bouillon en voeg de kip en de boemboe weer toe aan de bouillon samen met de peper en laat dit nog 5 minuten zachtjes koken.
Verdeel de tauge over de kommen/borden en giet hierover de soep. Bestrooi het met de bawang goreng en besprenkel het met de ketjap. Eventueel een lekkere sambal naar smaak bijvoegen.
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1500 ml water
zout naar smaak
2 sjalotten
1/2 theel peper
25 gr lakas (soe-oen)
1 dunne prei
100 gr tauge
2 eetl olie
Haluskan;
boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
Taburan;
garnering
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
1 eetl ketjap manis
Cara membuat:
Bereiding:
snijd de kip in stukken en kook deze in het water met het zout gaar. Laat de kip daarna uitleggen en haal het vlees van het bot en trek dit in sliertjes. Snijd de sjalotten fijn en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Week de laksa voor 25 minuten in warm water en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sjalotten en de prei. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 3 minuten mee. Verhit de bouillon en voeg de kip en de boemboe weer toe aan de bouillon samen met de peper en laat dit nog 5 minuten zachtjes koken.
Verdeel de tauge over de kommen/borden en giet hierover de soep. Bestrooi het met de bawang goreng en besprenkel het met de ketjap. Eventueel een lekkere sambal naar smaak bijvoegen.