1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 1 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 2 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 5 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Ayam Purwakarta
kippesoep
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1500 ml water
zout naar smaak
2 sjalotten
1/2 theel peper
25 gr lakas (soe-oen)
1 dunne prei
100 gr tauge
2 eetl olie

Haluskan;
boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook

Taburan;
garnering
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
1 eetl ketjap manis

Cara membuat:
Bereiding:
snijd de kip in stukken en kook deze in het water met het zout gaar. Laat de kip daarna uitleggen en haal het vlees van het bot en trek dit in sliertjes. Snijd de sjalotten fijn en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Week de laksa voor 25 minuten in warm water en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sjalotten en de prei. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 3 minuten mee. Verhit de bouillon en voeg de kip en de boemboe weer toe aan de bouillon samen met de peper en laat dit nog 5 minuten zachtjes koken.
Verdeel de tauge over de kommen/borden en giet hierover de soep. Bestrooi het met de bawang goreng en besprenkel het met de ketjap. Eventueel een lekkere sambal naar smaak bijvoegen.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36099537