banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 14 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 25 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Ayam Purwakarta
kippesoep
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1500 ml water
zout naar smaak
2 sjalotten
1/2 theel peper
25 gr lakas (soe-oen)
1 dunne prei
100 gr tauge
2 eetl olie

Haluskan;
boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook

Taburan;
garnering
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
1 eetl ketjap manis

Cara membuat:
Bereiding:
snijd de kip in stukken en kook deze in het water met het zout gaar. Laat de kip daarna uitleggen en haal het vlees van het bot en trek dit in sliertjes. Snijd de sjalotten fijn en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Week de laksa voor 25 minuten in warm water en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sjalotten en de prei. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 3 minuten mee. Verhit de bouillon en voeg de kip en de boemboe weer toe aan de bouillon samen met de peper en laat dit nog 5 minuten zachtjes koken.
Verdeel de tauge over de kommen/borden en giet hierover de soep. Bestrooi het met de bawang goreng en besprenkel het met de ketjap. Eventueel een lekkere sambal naar smaak bijvoegen.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36491369