zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sate Maranggi Purwakarta - sate van rundvlees met een komkommersaus
- Kwee bolah - koekballetjes
- Buntut Asem Pedas - ossenstaart in een kruidige licht zurige saus
- Kue pisang - bananen cakejes
- Sam Kie Tie (Peranakan) - gestoofd varkensvlees met gezouten kool
- Anyang Pakis - varentoppen met kokos
- Sambal luat
- Kolak Goreng - gebakken compôte
- Priao wan mangsawirat - Roerbakschotel van zoet-zure groenten
- Sambal goreng godok
Soto Ayam Tasikmalaya - kippensoep uit Tasikmalaya-Java


Soto Ayam Tasikmalaya
kippensoep uit Tasikmalaya
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 lente-ui
1 takje selderij
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
1000 ml kokosmelk
Haluskan:
bumbu:
2 kemiri noten
1 theel zout
3 teentjes knoflook
1/2 theel peper
Pelengkap:
complementair:
partjes ei
plakjes tomaat
bawang goreng
kecap manis
saus sambal
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de lente-ui en de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de kip, de salam, de laos en de bumbu en kook de kip op laag vuur gaar. Schep de kip uit de pan en trek het vlees uit elkaar en verwijder de botten. Voeg het vlees weer toe aan de soep.
Schep de soep in een kom en strooi de lente-ui en de selderij erover. Serveer het met de pelengkap en witte rijst.
kippensoep uit Tasikmalaya
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 lente-ui
1 takje selderij
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
1000 ml kokosmelk
Haluskan:
bumbu:
2 kemiri noten
1 theel zout
3 teentjes knoflook
1/2 theel peper
Pelengkap:
complementair:
partjes ei
plakjes tomaat
bawang goreng
kecap manis
saus sambal
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de lente-ui en de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de kip, de salam, de laos en de bumbu en kook de kip op laag vuur gaar. Schep de kip uit de pan en trek het vlees uit elkaar en verwijder de botten. Voeg het vlees weer toe aan de soep.
Schep de soep in een kom en strooi de lente-ui en de selderij erover. Serveer het met de pelengkap en witte rijst.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.