Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Soto Ayam Tasikmalaya - kippensoep uit Tasikmalaya-Java

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Ayam Tasikmalaya 
kippensoep uit Tasikmalaya

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 lente-ui
1 takje selderij
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
1000 ml kokosmelk

Haluskan:
bumbu:
2 kemiri noten
1 theel zout
3 teentjes knoflook
1/2 theel peper

Pelengkap:
complementair:
partjes ei
plakjes tomaat
bawang goreng
kecap manis
saus sambal

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de lente-ui en de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de kip, de salam, de laos en de bumbu en kook de kip op laag vuur gaar. Schep de kip uit de pan en trek het vlees uit elkaar en verwijder de botten. Voeg het vlees weer toe aan de soep.
Schep de soep in een kom en strooi de lente-ui en de selderij erover. Serveer het met de pelengkap en witte rijst.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 302 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024224