pittige kip met paprika
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
50 gr soe-oen
3 paprika's
3 rode lomboks
3 tenen knoflook
2 sjalotten
3 eetl. olie
1 limoen (sap)
3 eetl. ketjap manis
1 theel. suiker
zout en peper naar smaak
1 eetl. bieslook, gehakt
225 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Ontbot de kip en snijd het vlees in reepjes. Week de soe-oen voor 10 minuten in warm water en knip deze in stukjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Ontpit de lombos en de parika's en snijd deze in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en vak deze rondom bruin in 3 minuten. Vervolgens de overige ingrediënten behalve de soe-oen toevoegen en dit 2 minuten meebakken. Dan het water en de soe-oen toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is.
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
50 gr soe-oen
3 paprika's
3 rode lomboks
3 tenen knoflook
2 sjalotten
3 eetl. olie
1 limoen (sap)
3 eetl. ketjap manis
1 theel. suiker
zout en peper naar smaak
1 eetl. bieslook, gehakt
225 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Ontbot de kip en snijd het vlees in reepjes. Week de soe-oen voor 10 minuten in warm water en knip deze in stukjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Ontpit de lombos en de parika's en snijd deze in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en vak deze rondom bruin in 3 minuten. Vervolgens de overige ingrediënten behalve de soe-oen toevoegen en dit 2 minuten meebakken. Dan het water en de soe-oen toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is.