zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Misua Patola - Filipijnse mi-soep
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Panada 2 - pasteitjes met tonijn
- Singgang Ayam - gekruide geroosterde kip
- Gruy Hurm - bananen cake
- Sambal jeruk nipis
- Lalap Indonesia
- Sayur asem Jakarta - Friszure sajoer
- Asam keung udeng - pittige garnalen
Ayam Paprik - pittige roerbak van kip met paprika


Ayam Paprik
pittige roerbak van kip met paprika
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kipfilet
1 sjalot
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rode rawits
75 gr kouseband
1/2 wortel (klein)
1/4 rode paprika
1/4 groene paprika
2 theel kecap manis
2 theel vissaus
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes, de sjalot in dunne plakjes. de wortel in dunne plakjes, de paprika's in dunne reepjes, de rawits in dunne reepjes en de kouseband in stukjes. Hak de knoflook en de lomboks fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de lomboks toe en bak dit 1 minuut. Dan de kip toevoegen en bak deze halfgaar. Dan de sjalot, de kouseband, de paprika's en de rawits toevoegen en meng alles goed. Dan de kecap en de vissaus toevoegen en bak het geheel verder gaar. Eventueel 2 eetl water toevoegen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.