in kokosmelk gestoofde en gebakken gevulde eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
4 eetl olie
keukengaren
Bahan-bahan isi:
ingrediënten vulling:
225 gr cirime / jonge kruisbessen
3 sjalotten
5 kemirinoten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 eetl ketoembar
1/2 eetl jinten
1 cm laos
1 theel trassi
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Hak de niertjes en het hart van de eend fijn. Wrijf of maal de lao, de kemirinoten, de lomboks en de knoflook fijn tot een pasta en snijd de sjalotten en de kruisbessen fijn. Meng dit met de overige ingrediënten voor de vulling en de gehakte nieren en hart. Vul de eend met het gevormde mengsel en naai deze dicht. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de eend toe en laat dit zachtjes 45-60 minuten sudderen totdat de eend gaar is. Verhit in een koekepan de olie en bak de eend goudbruin. Schep de saus over de eend en serveer.
ingrediënten:
1 eend
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
4 eetl olie
keukengaren
Bahan-bahan isi:
ingrediënten vulling:
225 gr cirime / jonge kruisbessen
3 sjalotten
5 kemirinoten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 eetl ketoembar
1/2 eetl jinten
1 cm laos
1 theel trassi
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Hak de niertjes en het hart van de eend fijn. Wrijf of maal de lao, de kemirinoten, de lomboks en de knoflook fijn tot een pasta en snijd de sjalotten en de kruisbessen fijn. Meng dit met de overige ingrediënten voor de vulling en de gehakte nieren en hart. Vul de eend met het gevormde mengsel en naai deze dicht. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de eend toe en laat dit zachtjes 45-60 minuten sudderen totdat de eend gaar is. Verhit in een koekepan de olie en bak de eend goudbruin. Schep de saus over de eend en serveer.