zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Kue Pisang - bananencake
- Lalap aru - Salade van mungbonen
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Sup Ayam Tomat Hijau - kippensoep met groene tomaat
- Shanghai lente-ui olie mie - 葱油拌面
- Barongko - gestoomde bananencake
- Bapel - indische wafeltjes
- Hung Shiu Say Saw - gemengde gesmoorde groenten en paddenstoelen
- Tom yam poh taek - vissoep met zeevruchten
- Brokoli Tumis Cabe Kering - gebakken broccoli
Opor Bebek - in kokosmelk gestoofde en gebakken gevulde eend


Opor Bebek
in kokosmelk gestoofde en gebakken gevulde eend
in kokosmelk gestoofde en gebakken gevulde eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
4 eetl olie
keukengaren
Bahan-bahan isi:
ingrediënten vulling:
225 gr cirime / jonge kruisbessen
3 sjalotten
5 kemirinoten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 eetl ketoembar
1/2 eetl jinten
1 cm laos
1 theel trassi
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Hak de niertjes en het hart van de eend fijn. Wrijf of maal de lao, de kemirinoten, de lomboks en de knoflook fijn tot een pasta en snijd de sjalotten en de kruisbessen fijn. Meng dit met de overige ingrediënten voor de vulling en de gehakte nieren en hart. Vul de eend met het gevormde mengsel en naai deze dicht. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de eend toe en laat dit zachtjes 45-60 minuten sudderen totdat de eend gaar is. Verhit in een koekepan de olie en bak de eend goudbruin. Schep de saus over de eend en serveer.
ingrediënten:
1 eend
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
4 eetl olie
keukengaren
Bahan-bahan isi:
ingrediënten vulling:
225 gr cirime / jonge kruisbessen
3 sjalotten
5 kemirinoten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 eetl ketoembar
1/2 eetl jinten
1 cm laos
1 theel trassi
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Hak de niertjes en het hart van de eend fijn. Wrijf of maal de lao, de kemirinoten, de lomboks en de knoflook fijn tot een pasta en snijd de sjalotten en de kruisbessen fijn. Meng dit met de overige ingrediënten voor de vulling en de gehakte nieren en hart. Vul de eend met het gevormde mengsel en naai deze dicht. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de eend toe en laat dit zachtjes 45-60 minuten sudderen totdat de eend gaar is. Verhit in een koekepan de olie en bak de eend goudbruin. Schep de saus over de eend en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.