banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 18 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 28 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Opor Bebek
in kokosmelk gestoofde en gebakken gevulde eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
4 eetl olie
keukengaren

Bahan-bahan isi:
ingrediënten vulling:
225 gr cirime / jonge kruisbessen
3 sjalotten
5 kemirinoten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 eetl ketoembar
1/2 eetl jinten
1 cm laos
1 theel trassi
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Hak de niertjes en het hart van de eend fijn. Wrijf of maal de lao, de kemirinoten, de lomboks en de knoflook fijn tot een pasta en snijd de sjalotten en de kruisbessen fijn. Meng dit met de overige ingrediënten voor de vulling en de gehakte nieren en hart. Vul de eend met het gevormde mengsel en naai deze dicht. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de eend toe en laat dit zachtjes 45-60 minuten sudderen totdat de eend gaar is. Verhit in een koekepan de olie en bak de eend goudbruin. Schep de saus over de eend en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36239810