banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 18 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 29 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Opor Bebek
pikant gevulde eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
4 theel. ketumbar
3 sjalotten
2 salam blad
4 teentje knoklook
1 jeruk purut blad
900 gr (kruis)bessen
1 theel. trassi
1 theel. jinten
500 ml kokosmelk
2 cm. laos
5 kemirinoten
zout naar smaak
6 rode lomboks
keukengaren
olie

Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kemiri droog in een koekepan en wrijf of maal deze samen met de knoflook, de sjalotten, de lomboks, de trassi, dejinten, de laos, het zout en de ketumbar fijn tot een pasta. Snijd de niertjes en het hart van de eend fijn evenals de bessen en meng dit met de boemboe.
Stop de gevormde massa in de eend en naai de eend dit. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en kook hierin de eend met de salam en de jerut purut gaar. Schep de eend daarna uit de wok/wadjan en bewaar het kookvocht. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de eend rondom bruin. Giet vervolgens het kookvocht erbij en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36517893