banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 20 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Opor Bebek
pikant gevulde eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
4 theel. ketumbar
3 sjalotten
2 salam blad
4 teentje knoklook
1 jeruk purut blad
900 gr (kruis)bessen
1 theel. trassi
1 theel. jinten
500 ml kokosmelk
2 cm. laos
5 kemirinoten
zout naar smaak
6 rode lomboks
keukengaren
olie

Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kemiri droog in een koekepan en wrijf of maal deze samen met de knoflook, de sjalotten, de lomboks, de trassi, dejinten, de laos, het zout en de ketumbar fijn tot een pasta. Snijd de niertjes en het hart van de eend fijn evenals de bessen en meng dit met de boemboe.
Stop de gevormde massa in de eend en naai de eend dit. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en kook hierin de eend met de salam en de jerut purut gaar. Schep de eend daarna uit de wok/wadjan en bewaar het kookvocht. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de eend rondom bruin. Giet vervolgens het kookvocht erbij en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 89 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248297