1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Opor Bebek
pikant gevulde eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
4 theel. ketumbar
3 sjalotten
2 salam blad
4 teentje knoklook
1 jeruk purut blad
900 gr (kruis)bessen
1 theel. trassi
1 theel. jinten
500 ml kokosmelk
2 cm. laos
5 kemirinoten
zout naar smaak
6 rode lomboks
keukengaren
olie

Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kemiri droog in een koekepan en wrijf of maal deze samen met de knoflook, de sjalotten, de lomboks, de trassi, dejinten, de laos, het zout en de ketumbar fijn tot een pasta. Snijd de niertjes en het hart van de eend fijn evenals de bessen en meng dit met de boemboe.
Stop de gevormde massa in de eend en naai de eend dit. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en kook hierin de eend met de salam en de jerut purut gaar. Schep de eend daarna uit de wok/wadjan en bewaar het kookvocht. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de eend rondom bruin. Giet vervolgens het kookvocht erbij en serveer.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 159 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35652444