banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 4 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Opor Bebek Surakarta - in kokosmelk gestoofde gekruide eend

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Opor Bebek Surakarta
in kokosmelk gestoofde gekruide eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 kokosnoten
9 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
6 asam jawa
4 jeruk purut blaadjes
6 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
10 kemiri noten
3 eetl palmsuiker
2 eetl zout
3 theel ketumbar
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Rasp de kokosnoten en meng dit met water en vorm 1000ml dikke kokosmelk (kental) en 500 ml dunne kokosmelk (encer). Zie ook recept op de site/boek.
Snijd de eend in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de bumbu, de serai, de jeruk purut, de laos en de eend en kook deze halfgaar.
Dan de asam en de dikke kokosmelk toevoegen en kook het al roerend verder gaar en totdat de saus is gehalveerd. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 321 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40555294