Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Opor Bebek Surakarta - in kokosmelk gestoofde gekruide eend

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Opor Bebek Surakarta
in kokosmelk gestoofde gekruide eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 kokosnoten
9 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
6 asam jawa
4 jeruk purut blaadjes
6 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
10 kemiri noten
3 eetl palmsuiker
2 eetl zout
3 theel ketumbar
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Rasp de kokosnoten en meng dit met water en vorm 1000ml dikke kokosmelk (kental) en 500 ml dunne kokosmelk (encer). Zie ook recept op de site/boek.
Snijd de eend in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de bumbu, de serai, de jeruk purut, de laos en de eend en kook deze halfgaar.
Dan de asam en de dikke kokosmelk toevoegen en kook het al roerend verder gaar en totdat de saus is gehalveerd. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 185 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41065622