zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Be Siap Mepanggang Mesanten - kip met saus van kokosmelk
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Perkadel Kacang Merah - gekruide balletjes van rode kidneybonen
- Sambal goreng hati ayam - gebakken kippenlevertjes
- Rujak - pittige fruitsalade
- Ayam Pinadar - gepeperde kip uit Noord-Sumatra
- hete soep met ei
- Juhi Tabur Kelapa - droog gebakken gekruide sepia
- Ikan Mentega - baarsfilet met ketjap-botersaus
- Ikan Nila Dan Udang Galah Bakar - Geroosterde vis en grote gamba’s
Opor Bebek Surakarta - in kokosmelk gestoofde gekruide eend


Opor Bebek Surakarta
in kokosmelk gestoofde gekruide eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 kokosnoten
9 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
6 asam jawa
4 jeruk purut blaadjes
6 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
10 kemiri noten
3 eetl palmsuiker
2 eetl zout
3 theel ketumbar
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de kokosnoten en meng dit met water en vorm 1000ml dikke kokosmelk (kental) en 500 ml dunne kokosmelk (encer). Zie ook recept op de site/boek.
Snijd de eend in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de bumbu, de serai, de jeruk purut, de laos en de eend en kook deze halfgaar.
Dan de asam en de dikke kokosmelk toevoegen en kook het al roerend verder gaar en totdat de saus is gehalveerd. Serveer.
in kokosmelk gestoofde gekruide eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 kokosnoten
9 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
6 asam jawa
4 jeruk purut blaadjes
6 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
10 kemiri noten
3 eetl palmsuiker
2 eetl zout
3 theel ketumbar
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de kokosnoten en meng dit met water en vorm 1000ml dikke kokosmelk (kental) en 500 ml dunne kokosmelk (encer). Zie ook recept op de site/boek.
Snijd de eend in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de bumbu, de serai, de jeruk purut, de laos en de eend en kook deze halfgaar.
Dan de asam en de dikke kokosmelk toevoegen en kook het al roerend verder gaar en totdat de saus is gehalveerd. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.