Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Opor Kutai - in gekruide kokosmelk gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Opor Kutai
in gekruide kokosmelk gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
200 gr geraspte kokos
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1300 ml kokosmelk
1 eetl asamwater
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
1 eetl ketumbar, geroosterd
1/2 theel jinten, geroosterd
2 cm kunyit
3 cm jahe
2 theel zout
1 eetl palmsuiker

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Rooster de kokos bruin en tot de olie vrijkomt en wrijf of maal deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Dan de kokosmelk toevoegen en kook de kip zachtjes gaar. Dan de geraspte kokos en het asamwater toevoegen en meng goed. Kook totdat de saus is ingedikt. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 275 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42431255