logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Opor Kutai
in gekruide kokosmelk gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
200 gr geraspte kokos
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1300 ml kokosmelk
1 eetl asamwater
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
1 eetl ketumbar, geroosterd
1/2 theel jinten, geroosterd
2 cm kunyit
3 cm jahe
2 theel zout
1 eetl palmsuiker

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Rooster de kokos bruin en tot de olie vrijkomt en wrijf of maal deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Dan de kokosmelk toevoegen en kook de kip zachtjes gaar. Dan de geraspte kokos en het asamwater toevoegen en meng goed. Kook totdat de saus is ingedikt. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 175 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420448