Opor Kutai
in gekruide kokosmelk gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
200 gr geraspte kokos
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1300 ml kokosmelk
1 eetl asamwater
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
1 eetl ketumbar, geroosterd
1/2 theel jinten, geroosterd
2 cm kunyit
3 cm jahe
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Rooster de kokos bruin en tot de olie vrijkomt en wrijf of maal deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Dan de kokosmelk toevoegen en kook de kip zachtjes gaar. Dan de geraspte kokos en het asamwater toevoegen en meng goed. Kook totdat de saus is ingedikt. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Bawang Putih - knoflookrijst
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Smoor Jengkol
- Kwee lapis 2 - kokosmelkpudding in laagjes
- Jangjorim - in sojasaus gestoofd vlees
- Aubergine en Tahu met chilibonen saus
- Mee Grob 2 - gebakken noedels
- Chojang - zoete rode chili saus
- Suhongdou
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...