logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Opor Manuk
kip in kruidige kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1000 ml santen
3 cm kaneel
5 kruidnagels
1/2 nootmuskaat
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel peperkorrels
2 theel ketumdar
1/2 theel jinten
3 kemiri noten
2 cm kencur
2 cm jahe
3 cm laos
1 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Verhit in een pan de kokosmelk en breng aan de kook. Voeg de kip toe en kook het zachtjes verder. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten samen met de kaneel, de kruidnagel en de nootmuskaat. Voeg dit toe aan de kip en laat het geheel zachtjes verder sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 94 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420570