Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Opor Manuk - kip in kruidige kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Opor Manuk
kip in kruidige kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1000 ml santen
3 cm kaneel
5 kruidnagels
1/2 nootmuskaat
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel peperkorrels
2 theel ketumdar
1/2 theel jinten
3 kemiri noten
2 cm kencur
2 cm jahe
3 cm laos
1 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Verhit in een pan de kokosmelk en breng aan de kook. Voeg de kip toe en kook het zachtjes verder. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten samen met de kaneel, de kruidnagel en de nootmuskaat. Voeg dit toe aan de kip en laat het geheel zachtjes verder sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 242 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911764