Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Opor Manuk - kip in kruidige kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Opor Manuk
kip in kruidige kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1000 ml santen
3 cm kaneel
5 kruidnagels
1/2 nootmuskaat
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel peperkorrels
2 theel ketumdar
1/2 theel jinten
3 kemiri noten
2 cm kencur
2 cm jahe
3 cm laos
1 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Verhit in een pan de kokosmelk en breng aan de kook. Voeg de kip toe en kook het zachtjes verder. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten samen met de kaneel, de kruidnagel en de nootmuskaat. Voeg dit toe aan de kip en laat het geheel zachtjes verder sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 148 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420792