Zoetzure komkommer met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 komkommers
3 theel zout
1 rode lombok
4 sjalotten
100 gr pinda's
1/2 limoen (sap)
2 theel palmsuiker (gula jawa)
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de pinda's droog in een koekepan en wrijf of maal deze daarna fijn. Verwijder het zaad van de komkommers en rasp deze fijn. Meng de komkommer het het zout en pers het vocht eruit. Onpit de lombok en snijd deze net als de sjalloten fijn. Meng alle ingrediënten dan goed door elkaar.
ingrediënten:
2 komkommers
3 theel zout
1 rode lombok
4 sjalotten
100 gr pinda's
1/2 limoen (sap)
2 theel palmsuiker (gula jawa)
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de pinda's droog in een koekepan en wrijf of maal deze daarna fijn. Verwijder het zaad van de komkommers en rasp deze fijn. Meng de komkommer het het zout en pers het vocht eruit. Onpit de lombok en snijd deze net als de sjalloten fijn. Meng alle ingrediënten dan goed door elkaar.