Daging Masak Hitam Jambi
rundvlees in donkere saus uit Jambi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
100 gr geraspte kokos
1/4 theel jinten
1/4 theel anijs
1 theel ketumbar
2 cm kaneel
1/4 theel nootmuskaat
1/2 theel peper
1/2 theel zout
5 eetl kecap manis
500 ml kokosmelk
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm jahe
1 sereh, witte deel
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Rooster de kokos droog in een pan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng het vlees met de bumbu, de kokos, de jinten, de anijs, de ketumbar, de kaneel, de nootmuskaat, de peper en het zout en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit een pan en voeg het vlees met de kruiden en de kecap toe en roer alles goed door elkaar. Dan beetje bij beetje de kokosmelk toevoegen en kook het vlees gaar en totdat de saus in ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Cah Taoge - rundvlees met tauge
- Telor asin - zoute eieren
- Kering Udang Pedas - pittige gebakken garnaaltjes
- Lawar Ayam - gekruide kip met kokos
- Ikan Nila Goreng Lengkuas - gebakken vis met laos
- Pindasaus - saté saus
- Tumi-Tumi Goreng
- Kangkung Mepelecing - Gekookte moerasspinazie met sambal
- Sambal Goreng Pundang - pittig gebakken vis uit Kalimantan
- Sayur tumis pollong
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...