logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Masak Hitam Jambi
rundvlees in donkere saus uit Jambi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
100 gr geraspte kokos
1/4 theel jinten
1/4 theel anijs
1 theel ketumbar
2 cm kaneel
1/4 theel nootmuskaat
1/2 theel peper
1/2 theel zout
5 eetl kecap manis
500 ml kokosmelk

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm jahe
1 sereh, witte deel
2 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Rooster de kokos droog in een pan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng het vlees met de bumbu, de kokos, de jinten, de anijs, de ketumbar, de kaneel, de nootmuskaat, de peper en het zout en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit een pan en voeg het vlees met de kruiden en de kecap toe en roer alles goed door elkaar. Dan beetje bij beetje de kokosmelk toevoegen en kook het vlees gaar en totdat de saus in ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 54 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176069