banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Balado Tempe Kunyit - pittig gekruide en geurige tempe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Balado Tempe Kunyit
pittig gekruide en geurige tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
1 sereh stengel
2 salam blaadjes
2 cm laos
10 peteh bonen
1 tomaat
1 kunyit blad
1/2 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
7 rode lomboks
1 eetl petis
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine reepjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe krokant en zet apart.
Halveer de peteh bonen, snijd de tomaat in stukjes, het kunyit blad fijn en rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de peteh, de tomaat en het kunyit blad toe en bak  dit zacht. Dan het zout, de palmsuiker en de tempe toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en roer totdat het vocht is verdampt.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 62 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39970892