banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Balado Tempe Kunyit - pittig gekruide en geurige tempe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Balado Tempe Kunyit
pittig gekruide en geurige tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
1 sereh stengel
2 salam blaadjes
2 cm laos
10 peteh bonen
1 tomaat
1 kunyit blad
1/2 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
7 rode lomboks
1 eetl petis
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine reepjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe krokant en zet apart.
Halveer de peteh bonen, snijd de tomaat in stukjes, het kunyit blad fijn en rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de peteh, de tomaat en het kunyit blad toe en bak  dit zacht. Dan het zout, de palmsuiker en de tempe toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en roer totdat het vocht is verdampt.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 249 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38710719