zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Opor Telor Pedas - pittig gekruide eieren in romige saus
- Gai Op Gar Thiam - met knoflook gecoate drumsticks
- Natinombur - Gebakken vis met sambal
- Iga Bakar Bumbu Rujak - geroosterd gekruid rundvlees
- Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
- Tempe Kuah Santen - tempe met garnalen in een kokosmelksaus
- Ayam Goreng Mentega - gebakken kip in een boter-kecap saus
- Solamu - gehaktballetjes
- Soto Ayam - indische kippensoep
- Sambal bubuk kering ebbie
Bakwan Oncom Teri - gebakken gekruide oncom met ansjovis


Bakwan Oncom Teri
gebakken gekruide oncom met ansjovis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr oncom of tempe
25 gr ansjovis
1 takje selderij
100 gr bloem
1/2 eetl tapioca bloem
1 ei
125 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 rode rawits
1/4 theel ketumbar
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de oncom bruin en snijd het dan in blokjes van 1 cm. Snijd de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de beide bloem met het ei, het water en de bumbu. Voeg dan de oncom, de ansjovis en de selderij toe en meng het goed tot een deeg. Verdeel het deeg in 12 porties.
Verhit in een pan de olie en bak het deeg bruin en gaar. Serveer.
gebakken gekruide oncom met ansjovis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr oncom of tempe
25 gr ansjovis
1 takje selderij
100 gr bloem
1/2 eetl tapioca bloem
1 ei
125 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 rode rawits
1/4 theel ketumbar
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de oncom bruin en snijd het dan in blokjes van 1 cm. Snijd de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de beide bloem met het ei, het water en de bumbu. Voeg dan de oncom, de ansjovis en de selderij toe en meng het goed tot een deeg. Verdeel het deeg in 12 porties.
Verhit in een pan de olie en bak het deeg bruin en gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.