logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Bakwan Oncom Teri
gebakken gekruide oncom met ansjovis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr oncom of tempe
25 gr ansjovis
1 takje selderij
100 gr bloem
1/2 eetl tapioca bloem
1 ei
125 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 rode rawits
1/4 theel ketumbar
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Rooster de oncom bruin en snijd het dan in blokjes van 1 cm. Snijd de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de beide bloem met het ei, het water en de bumbu. Voeg dan de oncom, de ansjovis en de selderij toe en meng het goed tot een deeg. Verdeel het deeg in 12 porties.
Verhit in een pan de olie en bak het deeg bruin en gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 43 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420655