Bakwan Oncom Teri
gebakken gekruide oncom met ansjovis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr oncom of tempe
25 gr ansjovis
1 takje selderij
100 gr bloem
1/2 eetl tapioca bloem
1 ei
125 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 rode rawits
1/4 theel ketumbar
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de oncom bruin en snijd het dan in blokjes van 1 cm. Snijd de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de beide bloem met het ei, het water en de bumbu. Voeg dan de oncom, de ansjovis en de selderij toe en meng het goed tot een deeg. Verdeel het deeg in 12 porties.
Verhit in een pan de olie en bak het deeg bruin en gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Belut belado - Gebakken paling
- Cendol - een verfrissende drank
- Daging Taoco
- Lontong - met Balinees varkensvlees
- Ayam Sapit - geroosterde gestoofde kip
- Brokoli Tumis Udang - roerbak van broccoli met garnalen
- Ayam Bakar Celup - geroosterde gestoofde gekruide kip
- Hati rebus -lever in bouillon
- Semur Jepara - kruidige runderstoof schotel uit Jepara
- Daging bumbu Bali 1 - kruidig, gestoofd rundvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...