zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Rundvlees, gestoofd
- Sambal ebbie
- Sambal Goreng Printil - gehakt balletjes in een pittige romige saus
- Chan Pei Fun Gai - gerookte mandarijnen kip
- Jagung bose - Gekookte gedroogde maïs met bonen
- Sambal Udang Basa
- Ayam Merah - rode kip
- Sayur riport
- Acar van groenten
- Yaam Yai - salade van gemengde groente
Sambal Matang Rebon - pittige sambal met gedroogd vis


Sambal Matang Rebon
pittige sambal met gedroogd vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
30 gr rebon (gedroogde vis)
15 rode lomboks
8 rode rawits
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 tomaat
3 theel trassi
1 theel zout
4 eetl olie
water
olie
Cara membuat:
Week eerst de rebon in water. Verhit in een pan olie en bak de rebon. Laat deze daarna uitlekken en stamp fijn. Wrijf of maal de lomboks, de rawits, de sjalotjes, de knoflook, de trassi, het zout en de tomaat fijn tot een grove pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de rebon toe en bak het geheel zachtjes totdat het vocht is verdampt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.