Daging Tumis Kacang Merah
gestoofd rundvlees met aduki bonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
100 gr kacang merah / aduki bonen
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 salam blad
1 sereh/citroengras
2 rode lomboks
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel ketumbar
200 ml water
2 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Kook eerst de bonen gaar in water en zet daarna apart. Snijd het vlees in dunne plakjes evenals de knoflook en de sjalotjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne ringen. Hak de sereh fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan het vlees toevoegen en roer totdat het vlees van kleur verandert.
Voeg dan de bonen, de kecap, het zout, de peper en de ketumbar toe en meng goed. Giet het water erbij en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Terung Telunjuk Siram Sambal - aubergine met een sambal saus
- Semur Ayam Bangka Sumatera - gestoofde kip in zoete saus uit Sumatra
- Kailan Tumis Udang - roerbak van kailan met garnalen
- Ikan Cuka 2
- Terik Daging Sapi - gebakken vlees met groente in kruidige saus
- Empal gentong Cirebon - rundvlees in romige kokosmelksaus uit Cirebon
- Sayur Labu Air Kuah Santan - gestoofde pompoen in een kruidige saus
- Pindang Iga Sapi Bakar - spareribs in een kruidige saus
- Sambal Goreng Babi Nier - varkensniertjes
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...