logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Tumis Kacang Merah
gestoofd rundvlees met aduki bonen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
100 gr kacang merah / aduki bonen
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 salam blad
1 sereh/citroengras
2 rode lomboks
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel ketumbar
200 ml water
2 eetl olie
water

Cara membuat:
bereiding:
Kook eerst de bonen gaar in water en zet daarna apart. Snijd het vlees in dunne plakjes evenals de knoflook en de sjalotjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne ringen. Hak de sereh fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan het vlees toevoegen en roer totdat het vlees van kleur verandert.
Voeg dan de bonen, de kecap, het zout, de peper en de ketumbar toe en meng goed. Giet het water erbij en kook het geheel zachtjes gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 105 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176489