zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Oseng Hati Ampela - pittig gekruide gestoofde kippenlevertjes
- Sambal serai - Sambal met sereh
- Bebek Mekuah Manis Lalah - Eend in een zoet-pittige saus
- Ayam Kecap 2 - kip in ketjapsaus
- Bihun Goreng Udang - mihoen met garnalen
- Soto Daging - kruidige rundvleessoep
- Sambal Selderij
- Acar Kuning Cabai - pittige acar/atjar met komkommer
- Semur Daging Pedas - pittige smoor van rundvlees uit Kalimantan
- Sayur tumis
Laksa


Laksa
mihun gerecht
mihun gerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr. mihun.
300 gr.kipfilet
2 eieren,gekookt en in plakjes gesneden
150 gr gekookte garnalen.
500 ml kokosmelk
1 serehstengel,gekneusd
250 ml kippebouillon
1/2 eetl. gula jawa (palmsuiker)
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel.ketumbar
1 theel.jintan
2 theel.kunir
5 kemirinoten
1 theel.trassi
1/2 eetl.asem
Cara membuat:
bereiding:
Week de mihun 20 minuten in warm water totdat het gaar is. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh voor 3 minuten. voeg dan de kippebouillon, de gula jawa en de asem toe. Goed roeren en dan de kokosmelk toevoegen. Laat dit zachtjes 10 minuten sudderen.
Snijd de kip in stukjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de kip bruin en gaar.
Leg in kommetjes wat mihun met daarop de kip, de garnalen het ei en giet de saus eroverheen. Garneer met bawang goreng en wat fijngesneden selderieblaadjes
ingrediënten:
250 gr. mihun.
300 gr.kipfilet
2 eieren,gekookt en in plakjes gesneden
150 gr gekookte garnalen.
500 ml kokosmelk
1 serehstengel,gekneusd
250 ml kippebouillon
1/2 eetl. gula jawa (palmsuiker)
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel.ketumbar
1 theel.jintan
2 theel.kunir
5 kemirinoten
1 theel.trassi
1/2 eetl.asem
Cara membuat:
bereiding:
Week de mihun 20 minuten in warm water totdat het gaar is. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh voor 3 minuten. voeg dan de kippebouillon, de gula jawa en de asem toe. Goed roeren en dan de kokosmelk toevoegen. Laat dit zachtjes 10 minuten sudderen.
Snijd de kip in stukjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de kip bruin en gaar.
Leg in kommetjes wat mihun met daarop de kip, de garnalen het ei en giet de saus eroverheen. Garneer met bawang goreng en wat fijngesneden selderieblaadjes
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.