mihun gerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr. mihun.
300 gr.kipfilet
2 eieren,gekookt en in plakjes gesneden
150 gr gekookte garnalen.
500 ml kokosmelk
1 serehstengel,gekneusd
250 ml kippebouillon
1/2 eetl. gula jawa (palmsuiker)
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel.ketumbar
1 theel.jintan
2 theel.kunir
5 kemirinoten
1 theel.trassi
1/2 eetl.asem
Cara membuat:
bereiding:
Week de mihun 20 minuten in warm water totdat het gaar is. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh voor 3 minuten. voeg dan de kippebouillon, de gula jawa en de asem toe. Goed roeren en dan de kokosmelk toevoegen. Laat dit zachtjes 10 minuten sudderen.
Snijd de kip in stukjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de kip bruin en gaar.
Leg in kommetjes wat mihun met daarop de kip, de garnalen het ei en giet de saus eroverheen. Garneer met bawang goreng en wat fijngesneden selderieblaadjes
ingrediënten:
250 gr. mihun.
300 gr.kipfilet
2 eieren,gekookt en in plakjes gesneden
150 gr gekookte garnalen.
500 ml kokosmelk
1 serehstengel,gekneusd
250 ml kippebouillon
1/2 eetl. gula jawa (palmsuiker)
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel.ketumbar
1 theel.jintan
2 theel.kunir
5 kemirinoten
1 theel.trassi
1/2 eetl.asem
Cara membuat:
bereiding:
Week de mihun 20 minuten in warm water totdat het gaar is. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh voor 3 minuten. voeg dan de kippebouillon, de gula jawa en de asem toe. Goed roeren en dan de kokosmelk toevoegen. Laat dit zachtjes 10 minuten sudderen.
Snijd de kip in stukjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de kip bruin en gaar.
Leg in kommetjes wat mihun met daarop de kip, de garnalen het ei en giet de saus eroverheen. Garneer met bawang goreng en wat fijngesneden selderieblaadjes