Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Laksa

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Laksa
mihun gerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr. mihun.
300 gr.kipfilet
2 eieren,gekookt en in plakjes gesneden
150 gr gekookte garnalen.
500 ml kokosmelk
1 serehstengel,gekneusd
250 ml kippebouillon
1/2 eetl. gula jawa (palmsuiker)

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel.ketumbar
1 theel.jintan
2 theel.kunir
5 kemirinoten
1 theel.trassi
1/2 eetl.asem

Cara membuat:
bereiding:
Week de mihun 20 minuten in warm water totdat het gaar is. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh voor 3 minuten. voeg dan de kippebouillon, de gula jawa en de asem toe. Goed roeren en dan de kokosmelk toevoegen. Laat dit zachtjes 10 minuten sudderen.
Snijd de kip in stukjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de kip bruin en gaar.
Leg in kommetjes wat mihun met daarop de kip, de garnalen het ei en giet de saus eroverheen. Garneer met bawang goreng en wat fijngesneden selderieblaadjes
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 96 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40914200