Kwetiauw Goreng Babat Cabai Hijau
gebakken noodles met groene peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:200 gr runderpens
400 gr kwetiau (platte rijstmie)
100 gr tauge
2 eieren
2 theel kecap asin
50 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
4 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 groene lomboks
3 groene rawits
1/2 eetl ebi
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de pens gaar en snijd het dan in stukjes. Kook de kwetiau kort in water en laat het uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de pens toe en bak deze bruin en schuif naar de zijkant. Voeg dan de eieren toe en bak deze los. Dan de tauge en de kecap toevoegen, meng goed en bak de tauge zacht. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Meng het water erdoor en voeg dan de kwetiau toe en roer totdat alles gaar is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Hati Ayam Pedas Crispy - krokant gebakken kippenlevertjes
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Satee Nuea - saté van rundvlees
- Babi Ketjap 3
- Ikan latuk-latuk - gezouten vis met pompoen uit Lampung
- Bebek betutu - Geroosterde eend in bananenblad
- Ayam Goreng Kering - geroosterde kip met gepeperde olie
- Sisig - Koud gemarineerd en geroosterd varkensvlees
- Bakso Sapi Saus Padang - gehaktballetjes met een pittige saus uit Padang
- Pindang Serani - vis in een kruidige gele saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...