logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kwetiauw Goreng Babat Cabai Hijau
gebakken noodles met groene peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:200 gr runderpens
400 gr kwetiau (platte rijstmie)
100 gr tauge
2 eieren
2 theel kecap asin
50 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
4 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 groene lomboks
3 groene rawits
1/2 eetl ebi

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de pens gaar en snijd het dan in stukjes. Kook de kwetiau kort in water en laat het uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de pens toe en bak deze bruin en schuif naar de zijkant. Voeg dan de eieren toe en bak deze los. Dan de tauge en de kecap toevoegen, meng goed en bak de tauge zacht. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Meng het water erdoor en voeg dan de kwetiau toe en roer totdat alles gaar is geworden.

Add comment

Submit

who is online

We have 34 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420348